mærk chokolade, groft hakket90 g. mærk chokolade, groft hakket
4
spsk.
smør, smeltet4 spsk. smør, smeltet
3
spsk.
brunt rørsukker3 spsk. brunt rørsukker
½
vaniliestang½ vaniliestang
2
æggehvider2 æggehvider
2
æggeblommer2 æggeblommer
3
spsk.
sirup3 spsk. sirup
Opskrift:
Smelt smørret sammen med vaniliekornene, som du har skrabet ud af stangen (stangen kan du gemme i et syltetøjsglas med sukker - så får du fint vaniliesukker). Kom også sukker og sirup i gryden og smelt sammen.
Fjerne fra varmen og pisk øggeblommerne i til en glat masse.
Kom hviderne i en stor skål og pisk dem stive. Vend dem sammen med smørmassen og bland herefter resten af ingredienserne i.
Dæk en form med bagepapir og smør det let. Fyld herefter massen i, så den er ca. 2 cm høj.
Kom formen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 10 min.
Tag formen ud af ovnen og køl ned i køleskabet. Herefter kan den stivnede masse tages ud og skæres i passende stykker.
Tips:
De udskårne barrer bliver rigtig fine ved at dyppe oversiden i mørk chokolade. Så bliver de virkelig lækre og indbydende. Barrerne kan holde sig ca. en uge i en lufttæt beholder i køleskabet.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 3444 gange, og udskrevet 50 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider