Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Verdens nemmeste morgenboller

Verdens nemmeste morgenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dorthe Larsen

Indsendt :





Ingredienser:
12.5 g.gær
6 dl.vand
300 g.durum mel
300 g.hvedemel
1 tsk.groft salt
 


Opskrift:

Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt mel og salt og rør dejen godt sammen. Den skal være temmelig lind, og du skal ikke have hænderne ned og ælte. Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med film eller anbring den i en stor lufttæt pose. (om efteråret og vinteren kan du bare sætten den på terassen,altenen)

Næste morgen tænder du for ovnen på 275 grader og sætter/former 10-12 boller på pladen. Den er stadig meget klæg, så dyp skeerne eller hænderne i vand hvergang du tager en klump dej og laver en bolle, så hænger dejen ikke så nemt i. Bollerne bliver lidt uformelige men det er meningen.

Drys rundhåndet mel eller kerne ud over bollerne bag dem i ovnen 8 min på 275 grader og derfter skru ned på 225 grader og bag dem færdige 15-20 min til de er smukt gyldne.

Tips:

Hvis du gerne vil fremskynde hæveprocessen kan du tage 25 g. gær og lade det hæve 2-3 timer i lufttæt pose på køkkenbordet.

Opskriften kan varieres ved at tilsætte dejen ligt solsikkekerner, hørfrø eller andet. Dejen kan også bruges som flutes, pizzabundeller pizzaboller.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10294 gange,
og udskrevet 109 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu