Verdens nemmeste morgenboller

Verdens nemmeste morgenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dorthe Larsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
12.5 g.gær
6 dl.vand
300 g.durum mel
300 g.hvedemel
1 tsk.groft salt
 
Opskrift:
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt mel og salt og rør dejen godt sammen. Den skal være temmelig lind, og du skal ikke have hænderne ned og ælte. Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med film eller anbring den i en stor lufttæt pose. (om efteråret og vinteren kan du bare sætte den på terrassen eller altanen)

Næste morgen tænder du for ovnen på 275 grader og sætter/former 10-12 boller på pladen. Den er stadig meget klæg, så dyp skeerne eller hænderne i vand hver gang du tager en klump dej og laver en bolle, så hænger dejen ikke så nemt i. Bollerne bliver lidt uformelige men det er meningen.

Drys rundhåndet mel eller kerne ud over bollerne bag dem i ovnen 8 min på 275 grader og derefter skru ned på 225 grader og bag dem færdige 15-20 min til de er smukt gyldne.

Tips:

Hvis du gerne vil fremskynde hæveprocessen kan du tage 25 g. gær og lade det hæve 2-3 timer i lufttæt pose på køkkenbordet.

Opskriften kan varieres ved at tilsætte dejen ligt solsikkekerner, hørfrø eller andet. Dejen kan også bruges som flutes, pizzabundeller pizzaboller.





karakterer:
Opskriften er vist 12031 gange,
og udskrevet 150 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu