Tykke grove pandekager med bær

Tykke grove pandekager med bær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Bær - Diverse bær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : anetteogjesper

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.bær
1 dl.rugkerner (gerne knækkede eller skårne)
0.5 dl.havregryn
1.5 dl.hvedemel
2 tsk.bagepulver
2 tsk.sukker
1 knsp.groft salt
25 g.smør
1 æg
2.5 dl.mælk
25 g.smør til at stege i
 ahornsirup eller flydende honning
 evt.marmelade
 
Opskrift:
Stil rugkernerne i blød i kogene vand, så det lige dækker kernerne, gerne dagen før, så kernerne bliver bløde. Alternativt kan kernerne koges i 15 min i lidt vand før de skal bruges.

Pandekagedejen skal røres sammen lige før brug, da der er bagepulver i dejen

Skyl bær.

Bland mel, havregryn, sukker, bagepulver og salt i en skål.

Smelt smør på panden ved svag varme.

Slå æg ud i en anden skål. Rør mælk og smeltet smør i. Tilsæt derefter kernerne.

Rør gradvis melblandingen i med et piskeris.

Kom en klat smør på panden og varm det op til det
syder. Sæt 2 spsk dej på panden – der er plads til 2-3 pandekager med 8-10 cm diameter på en pande.

Når hele overfladen på pandekagerne er dækket af bobler, drysses 8-10 bær på hver pandekage.

Vend pandekagerne med en paletkniv når de er lysebrune
i kanten. Steg på den anden side til de er gyldne og faste.

Spises lune med ahornsirup eller flydende honning.

Tips:

1. Der kan også bruges banan i dejen.
2. Smør kan erstattes med steg og bag og alternativt olie, men de er bedst med smør.
3. erstat ½ dl. af hvedemelet med rugmel, så bliver de lidt grovere.
4. Pandekagerne kan også spises uden bær og smager også rigtig godt med syltetøj som tilbehør.
5. Er meget velegnet til at stege over bål.





karakterer:
Opskriften er vist 6144 gange,
og udskrevet 89 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu