Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hindbærtærte den bedste

Hindbærtærte den bedste, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anne

Indsendt :


Hindbærtærte den bedste, billede 4 Hindbærtærte den bedste, billede 1 Hindbærtærte den bedste, billede 2 Hindbærtærte den bedste, billede 3
Fotograf: Anne  

Ingredienser:
 Dejen:
150 g.smør
100 g.sukker
225 g.hvedemel
1 æg
 
 Fyld:
120 g.marcipan
300 g.hindbær
50 g.markroner
 lidt sukker
 
Opskrift:
Dejen:
Bland mel og smør godt sammen, tilføj herefter sukker og ælt dejen godt. Når dejen er ensartet tilføjes æget som æltes godt ind i dejen. ( der er muligvis behov for at blive tilsat lidt mere mel herefter) når dejen ikke er klistret - dog heller ikke tør. lægges den i køleskabet i 1 time.

Efter 1 time rulles 2/3 af dejen ud og lægges i en tærteform. Riv marcipanen så den bliver jævnt fordelt i formen, tilføj knuste markroner, og herefter hindbær, der kan evt drysses med lidt sukker på toppen.

Den sidste 1/3 af dejen rulles ud og der skæres strimler som flettes over tærten. evt. 3 strimler på hver led. Pensel strimlerne med sammenpisket æg.

tærten bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.
afkøles let inden servering.
serveres med kold creme fraise. :)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (49 stemmer)

Opskriften er vist 83532 gange,
og udskrevet 1523 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Tove  -  2016-09-01 14:26:17
Tip: Udrul dejen og skær strimlerne med kagesporen, læg derpå et stykke film over og ovenpå et fryseelement, det holder dejen afkølet, så er det nemmere at flytte strimlerne over på tærten, når marcipan, makroner og bær er fordelt på bunden.

Tina D.   -  2014-07-09 16:15:11
Et tip: put mel og det kolde smør i en foodprocessor med kniven i, og køre det 30 sek. tilsæt derefter sukker og kør igen. Saml dejen med ægget, og put dejen i en frysepose på køl i 2 timer eller i fryseren 30 min hvis det skal gå stærkt

Tina  -  2014-07-09 16:11:43
Så er den i ovnen. Synes bestemt ikke dejen var hård nok efter kun 1 time i køleskabet. Puttede dejen 20 min i fryseren, og det hjalp.

Emma  -  2014-05-08 16:57:40
Skal smør smeltes?

Edith  -  2012-03-03 09:11:51
Rigtig lækker tærte

kathrine  -  2011-09-17 22:23:01
mums hvor er den bare lækker