Laks i gelé med salat

Laks i gelé med salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 gulerod
1 lilleporre
2 kvistepersille
4 dl.vand
4 dl.tør hvidvin
1 laurbærblad
5 hele hvide peberkorn
0.5 tsk.salt
1 lillezucchini
250 g.broccoli
4 skiverlaks (á ca. 125 g)
1 dl.hakket persille og dild
4 Husblas, blade
2 tomater
1 lillesalathoved
 
 Dressing:
1 spsk.citronsaft
1 tsk.vineddike
2 spsk.majsolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skyl og rens gulerod og porre. Skær dem i skiver og læg dem i en gryde med persille. Hæld vand og vin i og læg krydderierne i. Bring det i kog og lad det simre ca. 10 minutter. Si bouillonen, hæld den tilbage i gryden og smag den til med lidt salt.

Skær zucchinien i knapt 1/2 cm tykke skiver og broccolien i små buketter. Kog broccolien knapt mør og blancher zucchinien et par minutter i bouillonen. Skyl grønsagerne i koldt vand og læg dem på et klæde.

Kog lakseskiverne i bouillonen ca. 5 minutter. Fjern skind og ben og skær kødet i mindre stykker.

Si bouillonen og kog den ind til der er ca. 4 dl tilbage. Læg husblasen i koldt vand. Knug den og smelt den i lidt af bouillonen. Bland det i resten af bouillonen.

Hæld lidt bouillon i bunden af 4 portionsskåle. Drys med lidt krydderurter. Sæt dem i køleskab til bouillonen er stivnet, ca. 5 minutter.

Læg laks og krydderurter lagvis i formene. Hæld resten af bouillonen over og stil formene koldt. Dryp formene et øjeblik i varmt vand før de vendes ud. Læg gelerne direkte på tallerkner og pynt omkring dem med broccoli, zucchini, tomatbåde og salat. Rør dressingen sammen og dryp den over salat og grøntsager.

Servér som forret med kuvertbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 10350 gange,
og udskrevet 187 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu