Saften fra halvdelen af citronen Saften fra halvdelen af citronen
Opskrift:
Nødde/ciron-crokant:
Sukker smeltes til gylden karamel
Nødder og citronskal kommes i og ristes sammen med karamellen i nogle sekunder
"Nøddemassen" hældes straks ud på et styrre bageparpir
(lad massen køle helt af)
Når massen er kølet af hakkes den med en savtakket kniv og fordeles i glasenes bund
Chokomoussen:
Chokoladen finthakkes og smeltes forsigtigt over vandbad
Æggeblommer og sukker piskes til det tykner
Æggehviderne og en spsk-fuld sukker piskes luftige og seje
Kom "æggeblomme-snapsen" over i den lune chokolade og pisk det sammen
Tilføj citronsaften og pisk det hele godt sammen
Kom 1/3 af de piskede æggehvider op i chokolademassen og pisk det med
Når det er pisket sammen så kom chokolademassen over til den sidste 2/3 af æggehviderne og VEND det sammen
Moussen fordeles nu også i glasene
Stil glasene på køl indtil servering.
Tips:
Alle former for nødder kan bruges, det er bare efter smag og behag (det er det samme med citronen, der kan man nemt bruger andre citrusfrugter i stedet for).
Serveres evt. med friske bær
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 4462 gange, og udskrevet 98 gange.
Kommentarer
sidser - 2012-03-18 01:04:28 Jeg blandede flødeskum i, brugte 2 dl., og brugte lige dele citron og appelsinsaft.
Den blev meget lækker.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider