Chokomousse med nødde/citron-crokant

Chokomousse med nødde/citron-crokant, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Christian M.A.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Crokant:
130 g.sukker
75 g.hasselnødder (andre kan også bruges)
 Skal fra en vasket og revet citron
 (OBS: saften fra citronen skal i moussen!)
 
 Chokomoussen:
125 g.mørk chokolade 64%
100 g.pasteuriseret æggeblomme
75 g.sukker + yderligere en spsk.
1.25 dl.pasteuriseret æggehvide
 Saften fra halvdelen af citronen
 
Opskrift:
Nødde/ciron-crokant:
Sukker smeltes til gylden karamel
Nødder og citronskal kommes i og ristes sammen med karamellen i nogle sekunder
"Nøddemassen" hældes straks ud på et styrre bagepapir
(lad massen køle helt af)
Når massen er kølet af hakkes den med en savtakket kniv og fordeles i glasenes bund

Chokomoussen:
Chokoladen finthakkes og smeltes forsigtigt over vandbad
Æggeblommer og sukker piskes til det tykner
Æggehviderne og en spsk-fuld sukker piskes luftige og seje
Kom "æggeblomme-snapsen" over i den lune chokolade og pisk det sammen
Tilføj citronsaften og pisk det hele godt sammen
Kom 1/3 af de piskede æggehvider op i chokolademassen og pisk det med
Når det er pisket sammen så kom chokolademassen over til den sidste 2/3 af æggehviderne og VEND det sammen
Moussen fordeles nu også i glasene
Stil glasene på køl indtil servering.

Tips:

Alle former for nødder kan bruges, det er bare efter smag og behag (det er det samme med citronen, der kan man nemt bruger andre citrusfrugter i stedet for). Serveres evt. med friske bær





karakterer:
Opskriften er vist 4960 gange,
og udskrevet 113 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-18 01:04:28
Jeg blandede flødeskum i, brugte 2 dl., og brugte lige dele citron og appelsinsaft. Den blev meget lækker.