Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Heino’s gravede laks

Heino’s gravede laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Krydderblanding til ca. 1 kg. Laksefilet:
2.5 spsk.Fint salt
2 spsk.Sukker
1 tsk.hvid peber
5 spsk.Tørret dild
 
 Mild laksedressing:
1 spsk.Fransk sennep
 Salt
 Peber
1 spsk.Vineddike
1 spsk.Lys farin
8 spsk.Olie
 Klippet dild
 
 Stærk laksedressing (Djævlesovs):
300 g.creme fraiche
2 spsk.Alm. Sennep
2-3 stænk tabasco
1 fedhvidløg
0.25 tsk.cayennepeber
 Klippet dild
 


Opskrift:

Tag et fad med lidt kant, som passer i størrelsen til fileterne. Læg et tyndt lag krydderblanding i bunden og læg fileterne herpå med kødsiden opad. Drys resten af krydderblandingen ovenpå. Læg folie over og sæt laksen i køleskab mindst 24 timer.

Anretning:
Skær laksen i tynde skiver sådan: Læg filetterne med halesiden til venstre og skær fra hovedsiden mod højre, så man skærer på tværs af fibrene, undgå at skære ned i det brune lag. Hvis der sider lidt på skiverne, skæres det af. Den gravede laks serveres med ristet brød eller surbrød og en dressing.


Mild laksedressing:
Rør sennep, vineddike og farin sammen og krydr med salt og peber. Tilsæt olien lidt ad gangen og bland dild i.


Stærk laksedressing (Djævlesovs):
Rør det hele sammen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1919 gange,
og udskrevet 40 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu