Croissanter 04

Croissanter 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

DiverseRet : Diverse - Diverse

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sine Pedersen

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
25 g.gær
 dl.mælk
150 g.hvedemel
 dl.mælk
300 g.fint hvidt hvedemel
150 g.smør
½ tsk.salt
½ tsk.sukker
125 g.køligt smør til indrulning
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Varm 1½ dl mælk til den er lillefingervarmt, og rør gæren ud i.

Pisk de 150 g mel i, og lad dejen stå, mens resten laves.

Lun resten af mælken ganske lidt.

Smuldr smørret i resten af melet, og rør mælken i sammen med salt og sukker.

Ælt de to deje sammen. Dejen skal være ret blød, smidig og elastisk.

Stil den til hævning et køligt sted i cirka 3 timer.

Tag den ud, og rul den til en aflang plade på et melet bord. Skær smørret i meget tynde skiver, og læg det på den ene halvdel. Det må ikke være iskoldt, men heller ikke blødt.

Fold dejen ind over. Rul den ud på tværs af folden til normal størrelse. Fold nu tre gange, og rul igen. Gør det 3-4 gange. Husk hele tiden at have lidt mel på bordet.

Rul den nu ret tyndt ud, og del den i to aflange stykker. Skær dem hver i 5-6 trekanter.

Rul dem til et horn ved at starte fra den brede ende.

Stil dem på en plade og vend det nedad, der hvor du har føjet dem sammen.

Lad dem efterhæve i ½ time.

Pensl med æg og bag dem på næstnederste rille i en 230° varm ovn i 15-20 minutter. De må gerne være lidt bløde indeni.

Tips:

Lad dem afkøle på en rist, når de er færdibagte.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Croissanter

karakterer:
Opskriften er vist 6528 gange,
og udskrevet 124 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu