køligt smør til indrulning 125 g. køligt smør til indrulning
Pensling: Pensling:
1
æg 1 æg
Opskrift:
Varm 1½ dl mælk til den er lillefingervarmt, og rør gæren ud i.
• Pisk de 150 g mel i, og lad dejen stå, mens resten laves.
• Lun resten af mælken ganske lidt.
• Smuldr smørret i resten af melet, og rør mælken i sammen med salt og sukker.
• Ælt de to deje sammen. Dejen skal være ret blød, smidig og elastisk.
• Stil den til hævning et køligt sted i cirka 3 timer.
• Tag den ud, og rul den til en aflang plade på et melet bord. Skær smørret i meget tynde skiver, og læg det på den ene halvdel. Det må ikke være iskoldt, men heller ikke blødt.
• Fold dejen ind over. Rul den ud på tværs af folden til normal størrelse. Fold nu tre gange, og rul igen. Gør det 3-4 gange. Husk hele tiden at have lidt mel på bordet.
• Rul den nu ret tyndt ud, og del den i to aflange stykker. Skær dem hver i 5-6 trekanter.
• Rul dem til et horn ved at starte fra den brede ende.
• Stil dem på en plade og vend det nedad, der hvor du har føjet dem sammen.
• Lad dem efterhæve i ½ time.
• Pensl med æg og bag dem på næstnederste rille i en 230° varm ovn i 15-20 minutter. De må gerne være lidt bløde indeni.