Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Croissanter 04

Croissanter 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

DiverseRet : Diverse - Diverse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sine Pedersen

Indsendt :





Ingredienser:
25 g.gær
 dl.mælk
150 g.hvedemel
 dl.mælk
300 g.fint hvidt hvedemel
150 g.smør
½ tsk.salt
½ tsk.sukker
125 g.køligt smør til indrulning
 
 Pensling:
1 æg
 


Opskrift:

Varm 1½ dl mælk til den er lillefingervarmt, og rør gæren ud i.

• Pisk de 150 g mel i, og lad dejen stå, mens resten laves.

• Lun resten af mælken ganske lidt.

• Smuldr smørret i resten af melet, og rør mælken i sammen med salt og sukker.

• Ælt de to deje sammen. Dejen skal være ret blød, smidig og elastisk.

• Stil den til hævning et køligt sted i cirka 3 timer.

• Tag den ud, og rul den til en aflang plade på et melet bord. Skær smørret i meget tynde skiver, og læg det på den ene halvdel. Det må ikke være iskoldt, men heller ikke blødt.

• Fold dejen ind over. Rul den ud på tværs af folden til normal størrelse. Fold nu tre gange, og rul igen. Gør det 3-4 gange. Husk hele tiden at have lidt mel på bordet.

• Rul den nu ret tyndt ud, og del den i to aflange stykker. Skær dem hver i 5-6 trekanter.

• Rul dem til et horn ved at starte fra den brede ende.

• Stil dem på en plade og vend det nedad, der hvor du har føjet dem sammen.

• Lad dem efterhæve i ½ time.

• Pensl med æg og bag dem på næstnederste rille i en 230° varm ovn i 15-20 minutter. De må gerne være lidt bløde indeni.





Tips:

Lad dem afkøle på en rist, når de er færdibagte.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Croissanter



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6014 gange,
og udskrevet 88 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu