Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Banan-chokolade cupcake med nutella mousseline

Banan-chokolade cupcake med nutella mousseline, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30-40 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Tharghor

Indsendt :





Ingredienser:
 Dejen:
170 g.Usaltet smør
190 g.sukker
1.5 tsk.vanilje
2 bananer
2 æg
1 æggeblomme
 
210 g.hvedemel
80 g.maizenamel
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.bagepulver
240 g.kærnemælk
100 g.mørk chokolade
100 g.lys chokolade
 
 Mousseline
2 æggehvider (pasteuriserede)
0.5 tsk.hvidvinseddike
20 g.sukker
150 g.usaltet smør
150 g.nuttella
 
60 g.sukker
20 g.vand
 


Opskrift:

Sørg for at alle ingredienser er temperede, dvs de har samme temperatur.

Lav først den "våde" del af dejen:
Pisk smør og sukker sammen indtil det er luftigt og lys i farven. Tilføj vanilje og pisk i 10 sekunder. Mos bananerne og tilføj dem en af gangen. Tilføj æg og æggeblomme. Pisk i kort tid efter hver tilføjelse. Tilføj kærnemælken.

Nu laves den tørre del af dejen i en anden skål:
Si mel, maizena mel, salt, og bagepulver i en skål. Bland indholdet af de to skåle forsigtigt. Bræk chokoladen op i stumper og bland dem i.

Brug en stor ske til at putte indholdet i muffinforme, så al indholdet kommer i i en skefuld. De hæver ca. til halvanden størrelse.
Bag dem ved 175 grader indtil der ikke kommer dej med op når man stikker en tandstik eller lignende i.

Nutella mousseline laves mens der bages.
Pisk æggehvider og hvidvinseddikke mens de 20g sukker tilføjes.
Kog vand og de 60g sukker indtil det er så varmt det bliver til en blød masse når en dråbe kommes i et glas koldt vand. Når det er varmt nok kommes sirup-massen langsomt i de piskede æggehvider mens der piskes. Pisk indtil massen er afkølet. Pisk mens du tilføjer smør. Pisk derefter langsomt nutella i efter egen smag.

Når kagerne er afkølede smørres moussellinen på. Velbekomme!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 13324 gange,
og udskrevet 100 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tharghor  -  2011-04-02 10:51:13
Det er 1½ tsk vanilje, ½ tsk hvidvinseddikke, salt og bagepulver. kilden er http://gateauxrose.blogspot.com/. Deres tilføjelses formular er lidt sær...