Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Salt grovbrød

Salt grovbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
100 g.gær
1 l.ymer
4-5 dl.rugmel
2 dl.hvedeklid
2 dl.knækkede hvedekerner
14 dl.hvedemel
2 tsk.salt
1 spsk.Fennikel, stødt
2 dl.hvedemel
 
 Envidere:
2-3 spsk.Smør
3 spsk.Groft havsalt
 


Opskrift:

Gæren smuldres i en stor skål, og ymeren lunes i en gryde og hældes over gæren. Rør, til gæren er opløst og tilsæt rugmel, klid og kerner. Lad blandingen stå ved stuetemperatur 1 times tid, indtil det bobler i overfladen.

Tilsæt hvedemel, salt og fennikel og lad dejen hæve tildækket 1 time.

Ælt dejen igennem med de sidste 2 dl. mel og form 3 brød, der stilles til hævning på melede bageplader i ca. 30 minutter.

Bag brødene nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Dæk evt. med stanniol hvis de bliver for mørke.

Tag brødene ud på en rist. Smør dem med smør og drys med havsalt, mens de endnu er varme.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1555 gange,
og udskrevet 31 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu