Beurre blanc med grøn oliven: Beurre blanc med grøn oliven:
1
løg1 løg
2
spsk.
hvidvinedddike2 spsk. hvidvinedddike
1
dl.
hvidvin 1 dl. hvidvin
250
g.
smør250 g. smør
8
grønne oliven8 grønne oliven
Citronsaft Citronsaft
Salt Salt
hvid peber hvid peber
Bagte tomater og oliven: Bagte tomater og oliven:
18
cherrytomater18 cherrytomater
18
soltørrede sorte oliven18 soltørrede sorte oliven
0.5
fed
hvidløg0.5 fed hvidløg
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
Salt Salt
peber peber
Pestogratineret torsk: Pestogratineret torsk:
600
g.
torskefilet600 g. torskefilet
6
spsk.
basilikum pesto6 spsk. basilikum pesto
olivenolie olivenolie
Salt Salt
peber peber
Opskrift:
Selleri creme:
Skræl sellerien og skær den i grove tern. Kog den mør i saltet vand og blend den med osten til den har en cremet konsistens. Udsten olivnerne og hak dem fint. Vend olivnerne i cremen og smag til med salt og peber.
Beurre blanc med grøn oliven:
Løget hakkes fint. Kom løg, hvidvinseddike og hvidvin i en gryde og reducer det til det halve. Si fonden og hæld den i en blender, tilsæt oliven og blend. Hæld fonden tilbage i gryden, og bring i kog igen. Tilsæt stuetempereret smørret lidt ad gangen, under kraftig piskning. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber
Tomatter og oliven:
Riv eller pres hvidløget. Bland olie, hvidløg, salt og peber. Læg tomater og oliven i et lille ovnfast fad, hæld hvidløgsolien over, og vend godt rundt. bag det i ovnen sammen med torsken.
Torsk:
Torsken deles i seks portioner og smøres hver med pesto på toppen, ca. 2 millimeter. Torsken lægges i et ildfast fad smurt med olivenolie, og stilles i en 200 grader C varm ovn til pestoen begynder at blive gylden (ca. 20-25 minutter).
Anretning:
Læg en god klat af sellericremen på en tallerken, pres forsigtigt torsken ned i cremen, så den omkredser torsken. Hæld lidt olivesauce rundt om cremen, og læg de ovnbagte tomater og oliven ved.
Tips:
Lav pestoen selv. Der er massere opskrifter her på sitetet (kom gerne ekstra parmesan i).
Køb gode olive (f.eks i en etnisk grønthandler), da retten er afhængig af dem. De soltørrede oliven genkendes ved at de ser lidt indsunkne og rynkede ud.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(7 stemmer)
Opskriften er vist 13387 gange, og udskrevet 154 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider