Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pestogratineret torsk med oliven tilbehør

Pestogratineret torsk med oliven tilbehør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ask

Indsendt :


Pestogratineret torsk med oliven tilbehør, billede 4 Pestogratineret torsk med oliven tilbehør, billede 1 Pestogratineret torsk med oliven tilbehør, billede 2 Pestogratineret torsk med oliven tilbehør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Selleri/oliven creme:
400 g.knoldselleri
75 g.flødeost naturel
8 soltørrede sorte oliven
 Salt
 peber
 
 Beurre blanc med grøn oliven:
1 løg
2 spsk.hvidvinedddike
1 dl.hvidvin
250 g.smør
8 grønne oliven
 Citronsaft
 Salt
 hvid peber
 
 Bagte tomater og oliven:
18 cherrytomater
18 soltørrede sorte oliven
0.5 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
 Salt
 peber
 
 Pestogratineret torsk:
600 g.torskefilet
6 spsk.basilikum pesto
 olivenolie
 Salt
 peber
 


Opskrift:

Selleri creme:
Skræl sellerien og skær den i grove tern. Kog den mør i saltet vand og blend den med osten til den har en cremet konsistens. Udsten olivnerne og hak dem fint. Vend olivnerne i cremen og smag til med salt og peber.

Beurre blanc med grøn oliven:
Løget hakkes fint. Kom løg, hvidvinseddike og hvidvin i en gryde og reducer det til det halve. Si fonden og hæld den i en blender, tilsæt oliven og blend. Hæld fonden tilbage i gryden, og bring i kog igen. Tilsæt stuetempereret smørret lidt ad gangen, under kraftig piskning. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber

Tomatter og oliven:
Riv eller pres hvidløget. Bland olie, hvidløg, salt og peber. Læg tomater og oliven i et lille ovnfast fad, hæld hvidløgsolien over, og vend godt rundt. bag det i ovnen sammen med torsken.

Torsk:
Torsken deles i seks portioner og smøres hver med pesto på toppen, ca. 2 millimeter. Torsken lægges i et ildfast fad smurt med olivenolie, og stilles i en 200 grader C varm ovn til pestoen begynder at blive gylden (ca. 20-25 minutter).

Anretning:
Læg en god klat af sellericremen på en tallerken, pres forsigtigt torsken ned i cremen, så den omkredser torsken. Hæld lidt olivesauce rundt om cremen, og læg de ovnbagte tomater og oliven ved.

Tips:

Lav pestoen selv. Der er massere opskrifter her på sitetet (kom gerne ekstra parmesan i).

Køb gode olive (f.eks i en etnisk grønthandler), da retten er afhængig af dem. De soltørrede oliven genkendes ved at de ser lidt indsunkne og rynkede ud.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 12543 gange,
og udskrevet 117 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu