Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stegt laks provencale

Stegt laks provencale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Hjerting laks

Indsendt :





Ingredienser:
300 g.laksefilet med skind, befriet for ben
2 storeløg
8 modne tomater
2 spsk.olivenolie
 evt. frisk timian eller rosmarin
2 fedhvidløg
1 lille bundt persille
 salt
 


Opskrift:

Laksefileten skrabes for skæl; det gøres bedst med en paletkniv eller en gammeldags grydesvamp (ren og ny naturligvis). Fileten deles i 4 stykker, tørres og lægges til side.

Løgene skrælles og skæres i store tern. Tomaterne skæres i tern ligesom løgene. Løgene sauteres møre i 1 spsk olivenolie. Når de er møre tilsættes tomater og evt. timian eller rosmarin. Koges lidt ind og smages til med presset hvidløg. Ved servering drysses med hakket persille.

Inden servering steges laksestykkerne ved god varme i 1 spsk olivenolie, men kun på skindsiden. Pas på, de ikke hænger fast. Laksen er klar til servering, når den er gennemstegt, også på toppen. Lakseskindet bliver sprødt som flæskesvær. Drys med lidt fint salt.

Serveres som forret med brød eller som hovedret med ris eller pasta.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14082 gange,
og udskrevet 279 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anonym  -  2012-12-11 15:20:36
Hej. Jeg vil bare skive at opskriften er fantastisk !! Men der er en lille ting som mangler her på hjemmesiden. Der skal være billeder af maden, så man kan se hvordan det bliver, for den her jeg har lavet er ikke særlig køn. Jeg skulle servere den til min datters konfirmation, og folk så sjovt på den. Heldigvis havde jeg anrettet den fint, så til alle tiders kogebog, vil jeg hermed erklære at der skal være billeder!


Anna Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Det smagte godt, men jeg syne ikke det passer sammen. Så næste gang holder jeg mig til opskriften i Godt med grøt fra Kræftens bekæmpelse. Laks med pasta og peberrodssauce. Den smager også af noget, men virker mere sammenhængend, Selv de der normalt ikke kan lide peberrod synes om den.