Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æbletærte 07

Æbletærte 07, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Jens Krabbe

Indsendt :


Æbletærte 07, billede 4 Æbletærte 07, billede 1 Æbletærte 07, billede 2 Æbletærte 07, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
140 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
Kanelsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Blandingsforhold:
2 spsk. sukker til 1 tsk. kanel.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
25 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Æblerne skrælles, de fire af dem renses og skæres i både, de resterende to rives på et rivejern.

Smøret blødgøres og blandes i med resten af ingredienserne i en skål, til sidst tilsættes de revede æbler. Vær opmærksom på at der måske skal bruges mere hvedemel, afhængig af hvor vædeholdige æblerne har været. Dejen skal ende med at have et mat karamel-agtigt skær.

Dejen kommes så i en passende form og æblebådene placeres ovenepå dejen, derefter drysses der kanelsukker og en lille smule rasp udover kagen. Man kan selv vælge om man vil have hakkede mandler på og om man drysser dem på før eller efter bagning.

Kagen skal nu i ovnen ved 180 grader ved varmluft og bages i ca. 1 time (dette kan variere i forhold til hvor meget væde der var i de revede æbler, så tjek selv kagen med en kniv eller lign. for at se om den er gennembagt.)

Serveres lun, med creme fraiche.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (102 stemmer)

Opskriften er vist 91724 gange,
og udskrevet 1604 gange.


Energi:
KJ total 10353 (2465 kcal)
KJ pr. Pers. 1725 (410 kcal)
Vægt ialt 994 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1041 KJ (248 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 34.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kennet  -  2017-01-27 18:54:47
4+2=5? - Jeg har lavet den et par gange og brugte 2 i kagen, hvilket blev godt. Antallet på toppen er jo lidt afhængigt af hvor stor din form er, men jeg har kun fået plads til 3, og det har jeg også været tilfreds med.


Nicolas  -  2015-09-26 10:21:00
4+2=5 ??


Nicolas  -  2015-09-25 18:46:00
4+2=5 ??


Nastassia  -  2012-10-03 16:40:45
Kom evt. Lidt fonthakkede hasselnødder på toppen ;)