Æbletærte 07

Æbletærte 07, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Jens Krabbe

Indsendt :      Red :
Æbletærte 07, billede 4 Æbletærte 07, billede 1 Æbletærte 07, billede 2 Æbletærte 07, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
140 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
Kanelsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Blandingsforhold:
2 spsk. sukker til 1 tsk. kanel.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
25 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æblerne skrælles, de fire af dem renses og skæres i både, de resterende to rives på et rivejern.

Smørret blødgøres og blandes i med resten af ingredienserne i en skål, til sidst tilsættes de revne æbler. Vær opmærksom på at der måske skal bruges mere hvedemel, afhængig af hvor vædeholdige æblerne har været. Dejen skal ende med at have et mat karamelagtigt skær.

Dejen kommes så i en passende form og æblebådene placeres ovenpå dejen, derefter drysses der kanelsukker og en lille smule rasp udover kagen. Man kan selv vælge om man vil have hakkede mandler på og om man drysser dem på før eller efter bagning.

Kagen skal nu i ovnen ved 180 grader ved varmluft og bages i ca. 1 time (dette kan variere i forhold til hvor meget væde der var i de revne æbler, så tjek selv kagen med en kniv eller lign. for at se om den er gennembagt.)

Serveres lun, med cremefraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 97693 gange,
og udskrevet 1680 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (102 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10507 (2501 kcal)
KJ pr. Pers. 1751 (416 kcal)
Vægt ialt 1074 gram
Vægt pr. Pers. 179 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 978 KJ (232 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 32.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-03 16:40:45
Kom evt. Lidt fonthakkede hasselnødder på toppen ;)