laksefileter á ca. 150 g med skind på den ene side 4 laksefileter á ca. 150 g med skind på den ene side
2
spsk.
vindruekerneolie2 spsk. vindruekerneolie
1
fennikel i små tern1 fennikel i små tern
2
squash, 1 gul og 1 grøn i små tern2 squash, 1 gul og 1 grøn i små tern
1
fed
finthakket hvidløg1 fed finthakket hvidløg
1
løg i små tern1 løg i små tern
saften af en halv citron saften af en halv citron
salt salt
peber peber
3
tomater befriet for kerner, i tern3 tomater befriet for kerner, i tern
16
hakkede grønne oliven16 hakkede grønne oliven
2
dl.
balsamico-eddike2 dl. balsamico-eddike
Opskrift:
Hæld 1 spsk. olie på en hed pande. Sautér (steg uden at brune) fennikel, squash, hvidløg samt løg. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kort før serveringen tilsættes tomater og oliven.
Laksefileterne krydres med salt og peber, de ristes i resten (1 spsk.) af olien med skindsiden nedad i ca. 20 minutter, til skindet er sprødt, og fisken er gennemstegt. Skindet beskytter laksekødet, bevarer smagen og forhindrer, at saften trænger ud. Skindet spises ikke, men pilles af før serveringen.
Balsamicoeddiken hældes i en lille gryde og koges langsomt ind ca. 10-15 min., indtil den begynder at blive tykkere. Den stilles til afkøling, hvorefter den i løbet af få minutter får en cremet konsistens.
Anret laksefileterne på grøntsagsratatouillen på midten af 4 flade tallerkner. Balsamico-glacen hældes rundt om laksen og ratatouillen i en tynd ring, så alle selv kan bestemme mængden af balsamico i forhold til laks og ratatouille.
Serveres med Nye kogte kartofler eller kartoffelbåde.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(2 stemmer)
Opskriften er vist 20551 gange, og udskrevet 277 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider