Ristet laks på ratatouille med balsamico-glace

Ristet laks på ratatouille med balsamico-glace, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
4 laksefileter á ca. 150 g med skind på den ene side
2 spsk.vindruekerneolie
1 fennikel i små tern
2 squash, 1 gul og 1 grøn i små tern
1 fedfinthakket hvidløg
1 løg i små tern
0.5 citron saften heraf
 salt
 peber
3 tomater befriet for kerner, i tern
16 hakkede grønne oliven
2 dl.balsamico-eddike
 
Opskrift:
Hæld 1 spsk. olie på en hed pande. Sautér (steg uden at brune) fennikel, squash, hvidløg samt løg. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Kort før serveringen tilsættes tomater og oliven.

Laksefileterne krydres med salt og peber, de ristes i resten (1 spsk.) af olien med skindsiden nedad i ca. 20 minutter, til skindet er sprødt, og fisken er gennemstegt. Skindet beskytter laksekødet, bevarer smagen og forhindrer, at saften trænger ud. Skindet spises ikke, men pilles af før serveringen.

Balsamicoeddiken hældes i en lille gryde og koges langsomt ind ca. 10-15 min., indtil den begynder at blive tykkere. Den stilles til afkøling, hvorefter den i løbet af få minutter får en cremet konsistens.

Anret laksefileterne på grøntsagsratatouillen på midten af 4 flade tallerkner. Balsamico-glacen hældes rundt om laksen og ratatouillen i en tynd ring, så alle selv kan bestemme mængden af balsamico i forhold til laks og ratatouille.

Serveres med Nye kogte kartofler eller kartoffelbåde.


karakterer:
Opskriften er vist 20721 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu