Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dumlekage

Dumlekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dumlekage, billede 4 Dumlekage, billede 1 Dumlekage, billede 2 Dumlekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
120 gram Dumle Original
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Dumle karameltopping:
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
120 gram Dumle Original
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Smelt smør, chokolade og Dumle-karameller i en tykbundet gryde ved lav varme. Rør, til blandingen er jævn. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.

Kom æg og sukker i en separat skål, og pisk det hvidt. Tilsæt den lune chokoladeblanding lidt ad gangen under konstant omrøring.

Sigt vaniljepulver og hvedemel i dejen, og rør grundigt, til dejen er jævn.

Hæld dejen i en smurt form på ca. 23x 33 cm. Bag chokoladekagen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter, og lad den derefter køle helt af, inden glasuren kommes på.

Dumle karameltopping: Kom fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad dem smelte sammen ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen.

Pisk smørret, til det bliver blødt, og tilsæt så karamelblandingen. Pisk flormelis i massen, indtil den får den ønskede konsistens. Konsistensen afhænger af mængden af flormelis, så kom ikke det hele i på en gang.

Smør karamelglasuren ud over den afkølede chokoladekage.

Lad chokoladekagen med Dumle stå på køl, til den skal serveres.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (36 stemmer)

Opskriften er vist 42178 gange,
og udskrevet 777 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 26982 (6424 kcal)
KJ pr. Pers. 2248 (535 kcal)
Vægt ialt 1529 gram
Vægt pr. Pers. 127 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1764 KJ (420 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 20.3 gram
Kulhydrat 53.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Julie  -  2020-04-16 16:19:11
Virkelig god kage - Smager af dumle Nem at lave for begyndere En kage jeg ikke bliver træt af efter et par bider Over alle forventninger - kan virkelig anbefales, hvis du elsker dumle😋🤩

Charlotte  -  2017-09-20 15:29:53
En super lækker og god kage..især dem med en meget sød tand😄

Berit Nørgaard  -  2015-10-26 16:40:37
Kan denne Dumle kage fryses ???