Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dumlekage

Dumlekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
150 g.smør
100 g.mørk chokolade
120 g.Dumle
4 æg
2.5 dl.sukker
1 tsk.vaniljepulver
2.5 dl.hvedemel
 
 Dumle karameltopping:
2 spsk.piskefløde
120 g.Dumle
100 g.smør
5 dl.flormelis
 


Opskrift:

Smelt smør, chokolade og Dumle-karameller i en tykbundet gryde ved lav varme. Rør, til blandingen er jævn. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.

Kom æg og sukker i en separat skål, og rør det sammen. Tilsæt den lune chokoladeblanding lidt ad gangen under konstant omrøring.

Sigt vaniljepulver og hvedemel i dejen, og rør grundigt, til dejen er jævn.

Hæld dejen i en smurt form på ca. 30 x 22 cm. Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 25 minutter, og lad den derefter køle helt af, inden glasuren kommes på.

Dumle karameltopping: Kom fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad dem smelte sammen ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen.

Pisk smørret, til det bliver blødt, og tilsæt så karamelblandingen. Pisk flormelis i massen, indtil den får den ønskede konsistens. Konsistensen afhænger af mængden af flormelis, så kom ikke det hele i på en gang.

Smør karamelglasuren ud over den afkølede chokoladekage.

Lad chokoladekagen med Dumle stå på køl, til den skal serveres.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (23 stemmer)

Opskriften er vist 26588 gange,
og udskrevet 475 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Charlotte  -  2017-09-20 15:29:53
En super lækker og god kage..især dem med en meget sød tand😄


Berit Nørgaard  -  2015-10-26 16:40:37
Kan denne Dumle kage fryses ???