Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chocolate mud cake - VERDENSKLASSE

Chocolate mud cake - VERDENSKLASSE, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Fruttivup

Indsendt :





Ingredienser:
220 g.mørk chokolade
220 g.smør
1.6 dl.vand
6 tsk.nescafé
480 g.sukker
125 g.selvhævende mel
125 g.hvedemel
50 g.kakao
0.5 tsk.natron
4 æg
7 tsk.rapsolie
1.1 dl.kærnemælk
 
 Chokoladeglasur:
200 g.mørk chokolade
70 g.smør
1 spsk.piskefløde
 


Opskrift:

Sæt ovnen på 160 grader.

Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med vand og nescafé. Sigt mel, natron og kakao sammen og bland med sukkeret. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen og bland det samme med melblandingen og chokolade- og smørblandingen. Hæld hele molevitten i en smurt springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i cirka 1 time og 45 minutter, men husk at tjekke nu og da, da der kan være stor forskel på ovne. Kagen er klar, når du stikker en stegenål eller lignende i den og den kommer op ren.

Ingredienser til ganache (fancy ord for chokoladeglasur):
Smelt chokolade og smør ved svag varme (evt over vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af til den er blevet lækker og tyk. Brug en spartel, en dejskraber eller lignende og kom på kagen. Slut eventuelt af med et drys hakkede nødder på toppen


Tips:

(Det kan være svært at få fat i selv-hævende hel i DK - brug i stedet 1-2 tsk bagepulver)

Kagen er nem at lave, bare husk at holde ovndøren lukket de første 50 min.

Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 17464 gange,
og udskrevet 155 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Selma  -  2016-05-13 14:02:42
Kan man ikke bruge almindeligt mel?


Lene  -  2015-03-19 20:01:08
Rigtig ærgerligt du skriver der er til en springform..... Der er dej nok til 3 alm springforme!!