Hjemmelavet Flødeost

Hjemmelavet Flødeost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
10 dl.Piskefløde
10 dl.sødmælk
1 spsk.Kærnemælk eller ¼ syrevækker
0.5 ml.osteløbe
 
Opskrift:
Piskefløde og sødmælk hældes i en tykbundet gryde og opvarmes til 25 grader C Under forsat omrøring tilsættes kærnemælken. Mælken skal nu stå et lunt sted, (evt. på fyret) i 6 timer med låg. Evt. dækket med et håndklæde for at holde temperaturen bedst muligt.

Herefter tilsættes under omrøring 0.5 ml. osteløbe opløst i lidt koldt vand, og det hele står lunt i endnu 6 timer.

Ostemassen nedkøles nu til køleskabstemperatur og hældes gennem et ostelærred. Massen dræner nogle timer til konsistensen er passende. Dræningen må foregå i køleskab eller andet koldt sted.





karakterer:
Opskriften er vist 10214 gange,
og udskrevet 64 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-07 09:58:11
Man kan købe osteløbe over nettet :-)

  -   2012-07-21 16:45:24
Hvor køber man osteløbe?