Indbagt laks med spinat, rødløg og karry

Indbagt laks med spinat, rødløg og karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Indbagt laks med spinat, rødløg og karry, billede 4 Indbagt laks med spinat, rødløg og karry, billede 1 Indbagt laks med spinat, rødløg og karry, billede 2 Indbagt laks med spinat, rødløg og karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.smør
500 g.frisk spinat
600 g.laksefilet uden skind
 salt
 peber
4 butterdejjsplader
1 æg
 
 Bagte rødløg:
 rødløg
 groft salt
 smør
 salt
 peber
 
 creme:
2.5 dl.creme fraiche 38%
1 tsk.karry
 salt
 peber
 
Opskrift:
Rødløgene pilles, og der skæres et kryds i toppen. Læg lidt smør i krydset og drys med salt og peber. Stil løgene i groft salt i bunden af et ildfast fad og bag løgene i ovnen ved 210 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Spinaten plukkes fri for stilke og skylles grundigt. Blanchér hurtigt i letsaltet vand.

På to stykke papir eller film fordeles spinaten i en stribe ca. 30 cm lang og samme brede som laksefileterne. Skiver af laks fordeles ovenpå. Drys med salt og peber og.

Butterdejen rulles ud. Læg lakserouladen på den ene halvdel af dejen og fold den anden halvdel over. Luk omkring fisken med en gaffel. Skær overskydende dej væk og pensl fiskepakken med sammenpisket æg.

Bages ved 210 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Creme fraiche røres med karry, salt og peber.

Server den indbagte laks med rødløg, karrycreme og ovnbagte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 62971 gange,
og udskrevet 3045 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Det nederste mørke i pakken er jo spinat

  -   2005-01-01 01:01:01
halvdelen af siden er sort

  -   2005-01-01 01:01:01
1-2 rødløg pr. person