Laksetournedos på ratatouille med sprød parmasan

Laksetournedos på ratatouille med sprød parmasan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red:

Laksetournedos på ratatouille med sprød parmasan, billede 4 Laksetournedos på ratatouille med sprød parmasan, billede 1 Laksetournedos på ratatouille med sprød parmasan, billede 2 Laksetournedos på ratatouille med sprød parmasan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Ratatouille:
10 tomater - mellem størrelse
4 skalotteløg
2 fedhvidløg
2 røde peberfrugter
2 gule peberfrugter
1 storaubergine
1 storcourgette
1 dl.olivenolie
 salt
 sukker
 friskkværnet peber
 
 Bouquet garni som består af
10 timianstilke
10 basilikumstilke
2 laurbærblade
1 stykkebladselleri
 
 Couscous:
 olivenolie
5 dl.couscous
3 dl.hønsefond, en bouillonterning kan også bruges
1 lime
 salt
 
 Basilikumskum:
 5 dl. hønsefond
1 bundtbasilikum
1 dl.piskefløde
 
 Sprød Parmesan:
 En håndfuld frisk høvlet Parmesanost
 
 Laksetournedos:
800 g.laksefilet uden skind og ben
 
Opskrift:
Ratatouille:
Ratatouille-basen kan laves dagen før. Tomaterne ridses i bunden og blancheres i kogende vand i 8 sek., efterfølgende kommer de i koldt vand. Skindet fjernes og tomaterne deles i 4, med en kniv fjernes kernen så kun det rene tomatkød er tilbage. Skæres i grove tern og hældes over i en gryde, hvor der i forvejen er sauteret fint hakkede løg og hvidløg i lidt olivenolie. Bouquet garnie tilsættes samt salt, sukker og friskkværnet peber. Lad det hele småsimrer under svag varme.

I mellemtiden skæres peber, auberginen og courgette ud i tern og svitses i olivenolie, krydres med salt, peber og hældes over i den små simrende tomatconcassée.

Couscous:
Kom lidt olivenolie i en sautøse (pande med høj kant) og lun det, tilsæt couscoussen og lad det suge olivenolien. Kom ca. 1 dl. af den kogende hønsefond ved, rør godt rundt med et piskeris og læg da låg på (stilles et lunt sted).

5 min. efter tilsættes yderligere 1 dl kogende hønsefond og der røres forsigtigt rundt, låget lægges på og står endnu engang og trækker i 5 minutter Samme procedure gentager sig en sidste gang. Det kan stå under låg i 30 minutter og holde sig varmt. Lige før anretningen blandes den frisk revne limeskal og saften I massen.

Basilikumskum:
Den ½ liter hønsefond reduceres til det halve og tilsættes ½ dl. piskefløde og koges lidt ind og lige før anretningen blendes de friske basilikumblade med den nedkogte hønsefond og flødeskum af ½ dl. piskefløde. Massen hældes over i en mælkeskummer eller piskes sammen med en elpisker.

Sprød parmesan:
Friskrevet parmesan lægges ud på et stykke bagepapir og bages ved 180 grader C i varmluft ca 10 minutter - parmesanen skal have en gylden farve. Lægges over en rullepind og køler af.


Laksefileterne foldes sammen til en tournedos og snøres med en stegesnor, hvorefter den brunes på panden og steges færdigt I en forvarmet ovn på 180 grader C i varmluft i 6-8 minutter afhængig af størrelsen


karakterer:
Opskriften er vist 21814 gange,
og udskrevet 288 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu