Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stegt lammekølle I

Stegt lammekølle I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stegt lammekølle I, billede 4 Stegt lammekølle I, billede 1 Stegt lammekølle I, billede 2 Stegt lammekølle I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.lammekølle
6 fedhvidløg
1 bdt.persille
 salt
 peber
 tørret mynte
 evt.tørret rosmarin
100 g.smør
 
 Sovs:
3 dl.stegesky
50 g.smør
2 dl.fløde
2 tsk.mintgelé
 kulør
 


Opskrift:

Lammekøllen gnides med salt, peber, rosmarin og tørret mynte. Over køllen rives ca. 100 g. smør i tynde flager, brug råkostjernet hertil. Stegen lægges derpå i bradepanden, og koldt vand hældes ved. I stegen kan De bore små huller, hvori der puttes hele fed hvidløg og persillekviste.

Kødet sættes ind i ovnen ved 225°C. Når vandet småbobler omkring kødet skrues der ned til ca. 175-200°C. Køllen steger i ca. 40 min. pr. kg.

Skyen hældes op i en kasserolle og der tilsættes fløde, smør, kulør og mintgelé. den koges op, smages til og jævnes.

Serveres udskåret på den korte led af køllen - på tværs af fibrene - med sovs og grønne bønner, grøntsager samt grøn salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 47536 gange,
og udskrevet 960 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

shaffmeyer dk  -  2017-04-17 19:20:05
utrolig lækker


Per  -  2014-03-20 14:27:47
Vi har brugt en lammekølle med ben på godt 2 kg. det tog ca. 30 minutter for vandet at komme i kog, og så små 1½ time ved 200 grader alm. ov, her var køllen stadig rød så vi gav den 1 time ekstra for gennemstegt