Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Langtidshævede havregrynsboller

Langtidshævede havregrynsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Klemme

Indsendt :

Langtidshævede havregrynsboller, billede 4 Langtidshævede havregrynsboller, billede 1 Langtidshævede havregrynsboller, billede 2 Langtidshævede havregrynsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt resten af ingredienserne. Rør sammen til dejen bliver ensartet. Dejen bliver ikke sådan, at den kan æltes i hånden.

Sæt dejen køligt natten over (min. 6 timer)

Form bollerne med en ske, der dyppes i vand.

Bag bollerne ved 200 grader alm. ovn i ca. 25 min.

Tips:

Dejen kan holde sig længe, så du kan sagtens lave den fredag aften og så både bage af den lørdag og søndag morgen. Dejen kan også formes til flutes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (144 stemmer)

Opskriften er vist 206519 gange,
og udskrevet 2482 gange.


Energi:
KJ total 12258 (2918 kcal)
KJ pr. stk. 766 (182 kcal)
Vægt ialt 1541 gram
Vægt pr. stk. 96 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 795 KJ (189 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 38.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Susanne   -  2019-02-09 10:14:25
Kan også suppleres med en kop (1-2 dl) femkornsblanding, som har stået i blød i 1 times tid forinden i kogende/varmt vand. Langtidshævningen gør kernerne ekstra bløde og så er der lidt mere gods i til madpakkerne :-)


Trine  -  2019-01-12 13:21:33
Varmluft eller alm. Ovn? 😊


  -  2018-06-28 08:58:51
Er det 200 grader varmluft? og ovnen er forvarmet?


Hanne Flintholm   -  2018-01-28 11:26:47
❤Lækre, lækre boller ❤


  -  2017-08-22 12:20:28
genialt, ingen æltning og mel i hele køkkenet. de smager bare godt


  -  2017-06-08 09:24:57
Så lækre boller - putter ofte også nogle forskellige kerner i - bliver så lækre.


  -  2017-05-30 10:57:04
Så lækre boller - putter ofte også nogle forskellige kerner i - bliver så lækre.


Rikke   -  2016-10-22 22:19:23
De er super lækre. Og samtidig er det nogle med noget gods i.


Dorte   -  2016-08-21 09:12:23
De smager godt. Dejlig nemme og lave.


Brug mindre gær  -  2016-05-18 10:34:00
Hvorfor så meget gær ? Når jeg bruger denne opskrift så bager jeg dobbelt portion men kun med1/4 pakke gær. Dejen kan holde sig op til ca. 5 dage i køleskabet, så har jeg boller til alle hverdagene og madpakker også. Jeg har næsten altid en skål med dej på køl. Verdens nemmeste boller, som alle kan bage, også dem der ikke har kræfter til at ælte.


Søren  -  2014-10-05 07:36:22
Elsker de her boller,vi spiser dem til morgenmad næste hver weekend


Klemme  -  2014-08-08 09:12:06
Nej, de behøver ikke at efterhæve :-)


Ina  -  2014-05-23 09:12:17
Skal de efterhæve?


mam  -  2013-09-15 14:21:35
Dejlig opskrift. Nogle af grynene kan med fordel skiftes ud med en kerneblanding.


Kattemor  -  2013-08-21 06:31:26
Dejlig opskrift, synes dog dejen er lidt svær at røre rundt med en skema. Køkkenmaskine er derfor meget nemmere, så laver jeg gerne opskrift.


  -  2013-03-13 10:47:27
Jeg erstattede 100 g hvedemel med grahamsmel, og tilsatte en håndfuld solsikkekerner og en håndfuld græskarkerner - mums!


Whitta  -  2011-12-19 22:28:23
Jeg/vi synes også de er rigtig gode og det er jo virkelig nemt :-) Min datter på tre "formede" selv bollerne og synes det smadder sjot. Og alle spiste rigeligt af dem!!! ;-)


Klemme  -  2011-06-01 08:14:53
Dejligt, at I kan lide "mine" boller. Skulle du ønske at gøre dem sundere, kan du - ligesom jeg - tilsætte noget groft mel og så nedsætte mængden af hvedemel. Jeg bruger fx grahamsmel, groft hvedemel, rugmel mv.


Kit  -  2011-05-21 21:34:31
Superlækre boller der holder sig friske længe. Jeg bagte dem lørdag morgen og de kunne sagtens spise søndag morgen også. Og børnene fik dem med i madpakken som gnaveboller om mandagen. Fremover stården på friske boller til vores weekendmorgenbord herhjemme.


Kit  -  2011-05-15 17:00:01
Ingen grund til frysning, disse boller er så lækre at de forsvinder hurtigt :-) Jeg bagte dem her til morgen og der blev spist til både morgenmad og frokost. Nu er der så et par stykker til børnenes madpakker. De er rigtig lækre. Vil meget gerne se et ernæringsregnskab på dem, så jeg ved om jeg kan have god samvittighed :-)


Karina  -  2011-02-16 10:36:47
Tror da bestemt de færdigbagte boller ER fryseegnede :)