Spansk kartoffel tortilla fx bruges i spansk tapas

Spansk kartoffel tortilla fx bruges i spansk tapas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Spanien

SpanienFryseegnet : Nej

Indsendt af : Anne

Indsendt :      Red:

Spansk kartoffel tortilla fx bruges i spansk tapas, billede 4 Spansk kartoffel tortilla fx bruges i spansk tapas, billede 1 Spansk kartoffel tortilla fx bruges i spansk tapas, billede 2 Spansk kartoffel tortilla fx bruges i spansk tapas, billede 3
Fotograf: Anne  

Ingredienser:
800-1000 g.kartofler
9 æg
1 løg
 Olivenolie
 Salt
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i enten helt tynge skiver eller i ca 2x2 cm tern. Skræl og skær løget i helt små stykker.
Put godt med olie (så det dækker hele bunden) i en gryde. Når olien er godt varm (skal stå på mellem varme) puttes kartofler og løg i gryden samt 1 tsk salt. Her skal det stå og varme til kartoflerne er møre, og der røres engang imellem med en grydeske.
I mellemtiden slåes de 9 æg ud i en stor skål og blandes godt sammen med en gaffel.
Når kartoflerne og løget er mørre hældes evt overskydende væske fra blandingen og derefter puttes blandingen over i æggene.

Find en pande (helst lille, vores er 20 cm i diameter og den SKAL være med høje kanter), det er nemmere jo mindre den er, og varm op en bundfuld olie, varmen skal være svag.
Når panden er varm hældes ægge- kartoffel blandingen over i den, til lidt under kanten, og derefter "røres" der i panden (lidt ligesom når man laver røræg). Det gøres i lidt tid indtil der ikke er så meget flydende. Derefter læg et låg over og lad det størkne, mens der engang imellem køres en paletkniv rundt om tortillaen. Når den er mere fast (ca efter 10 min), lægges der en flad tallerken henover panden og tortillaen vendes over på tallerkenen og derefter tilbage i panden, se link, (altså så den anden side bliver stegt). Her skal den færdiglaves i 3-4 min og derefter vendes over på en tallerken, og efter afkøling er der traditionel spansk tortilla!

Tips:

Det er vigtig at det er ved svag varme ellers bliver den sort men ikke færdigbagt. God fornøjelse :-)

karakterer:
Opskriften er vist 96311 gange,
og udskrevet 889 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Peter Andersen   -  2021-11-14 15:18:02
Jeg kan anbefale at bruge en wokgryde og vende med låg med hank det er mere sikkert. Kom kartofler og løg i en kold gryde, hæld olie i til det dækker så er der ikke noget der sprutter da kartoflerne tit er våde. Brug en stor si når olien skal sis fra. Sikkerheden er vigtig med varm olie.

Emma-luna  -  2018-02-08 17:14:50
Rigtig god! Jeg har både lavet den i skolen og derhjemme. Den er også god hvis man skal lave vegetarburgere. Super god opskrift!

Anne  -  2016-01-16 15:06:21
Ja, kan spises kold eller varm. Er perfekt tsom tilbehør. Indgår i Spanien som en del af tapasbordet. Skæres i tern og der stikkes en tandstik i hver skive.

christinna   -  2014-08-03 12:31:12
Hvad kan de serveres sammen med?:) og kan de nydes kolde?:)

Nana  -  2012-08-12 14:52:01
Så lækkert!!!! Går godt med bacontern til, og rød pesto. :)