Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Portionsgeleer med cremesovs

Portionsgeleer med cremesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.sommerfrugt (jordbær, kirsebær eller hindhær)
8 dl.sødet saft (jordbær-, kirsebærelIer ribssaft)
10 blade husblas
 
 Cremesauce:
2 æggeblommer
1.5 spsk.sukker
1 tsk.majsstivelse
3 dl.fløde eller mælk
0.5 stang vanilje
1.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Giv den rensede frugt et kort opkog i saften - dog ikke friske hindbær. Læg husblasen i koldt vand. Tag frugten op med en hulske og fordel den i små forme - kopper kan evt. bruges.

Kom husblasen i den koghede saft og rør om. Lad det svale. Hæld forsigtigt saften i formene, når den er godt afkølet. Lad desserten stivne.


Cremesauce:
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelsen i. Bring fløde eller mælk i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghed i æggemassen, mens der piskes. Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag gryden fra varmen og pisk jævnligt i cremen under afkølingen.

Kom flødeskum i, når cremesaucen er helt kold.

karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2864 gange,
og udskrevet 50 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

lort  -  2011-02-12 11:10:40
lyder da meget godt