Dampet laks med ærtepuré og nøddesmør

Dampet laks med ærtepuré og nøddesmør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Dampet laks med ærtepuré og nøddesmør, billede 4 Dampet laks med ærtepuré og nøddesmør, billede 1 Dampet laks med ærtepuré og nøddesmør, billede 2 Dampet laks med ærtepuré og nøddesmør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.laksefilete uden skind
 citronsaft
 salt
 peber
 
 Ærtepure
300 g.frosne ærter
3 spsk.creme fraiche 38%
 salt
 peber
 
 Nøddesmør:
100 g.smør
50 g.valnødder, finthakkede
1 tsk.citronsaft
 
Opskrift:
Laksefileterne dryppes med citron og krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad og dækkes med folie. Bages i en 180 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Ærtepure:
Ærterne optøes og blendes. Røres sammen med creme fraiche og smages til med salt og peber.

Nøddesmør:
Smørret blendes med nødder og citronsaft, pakkes ind i film og lægges koldt i ca. 20 minutter.
Skæres i skiver.

Fileterne lægges på et dybt fad, saucen hældes rundt om, og nøddesmørret lægges ovenpå fisken. Pyntes evt. med dild.

Serveres med grøn salat og flute.





karakterer:
Opskriften er vist 55974 gange,
og udskrevet 905 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Erstat creme fraîche med god fiskebouillon eller hvidvin og kog op med lidt Maizena. Samme gode smag, men færre kalorier.

  -   2005-01-01 01:01:01
ærtepuréen er også god til hamburgerryg