Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokolade-bamsekage

Chokolade-bamsekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 - 25 pers. Bamseform e

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Eline

Indsendt :





Ingredienser:
 Dej:
200 g.chokolade
250 g.smør
200 g.hvedemel
100 g.kakao
1 spskbagepulver
10 æg
500 g.sukker
40 g.smør til pensling
 
 Pynt:
100 g.flormelis
 chokoladeknapper eller andet slik
 


Opskrift:

1. sæt en gryde over med vand

2 bræk stykker af chokoladen, eller hak den. Kkom chokoladen i en skål. Skær smør i små stykker, og kom dem i skålen med chokolade. sæt skålen over den varme gryde og lad chokoladeblandingen smelte.

3. Tænd ovnen på 175 C

4. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål.

5. pisk æg og sukker stift og skummende i ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine

6. hæld langsomt den smeltede chokolade og smør i æggeblandingen, mens du fortsat pisker

7. sigt melbandingen igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

8. smør kageformen, fx en bamseform eller 2 springforme, med blødt smør. stil den smurte form i køleskabet i 5 min. Tag den ud og pensl et nyt lag smeltet smør ovenpå. Så er den lettere at få ud.

9. hæld dejen i formen(e) og stil den på en bagplade i midten af ovnen. bag kagen i ca 40 min. Stik et træspids eller en lille skarp kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på, skal kagen have lidt mere.

10. Lad kagen afkøle på en bageplade i formen. Vend den ud på et fad eller skærebræt, og drys flormelis igennem en si over kagen.Pynt den evt. med lidt slik.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10996 gange,
og udskrevet 99 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anja  -  2011-03-22 17:25:56
Den er meget god, men jeg nøjdes med 6 æg og det var fint nok. Jeg havde ikke nogen bamseform, så jeg brugte, som der også stod i opskriften, 2 springforme. ;) Men ellers rigtig god bamsekage!