Sol over Hjerting

Sol over Hjerting, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.tynde rå lakseskiver
1 rødløg (lille/mellemstort)
 klippet purløg
 
 Marinade:
2.5 spsk.jomfru-olivenolie
1-1.5 dl.frisk appelsinsaft
1.5-2 spsk.akaciehonnong
1.5 tsk.friskrevet ingefær
 salt
 friskkværnet peber
 
 Tilbehør:
 hakkede rødløg
 klippet purløg
 ristet brød (fransk- eller rugbrød)
 evt. smør
 
Opskrift:
Start med at lave marinaden. Pisk olie og 1 dl. appelsinsaft sammen i en skål, først halvdelen af saften, så resten. Pisk 1 spsk. limesaft og 1 1/2 spsk. flydende honning i. Skræl ingefærrod og riv 1 1/2 tsk. Pisk den i marinaden sammen med lidt salt. Hæld marinaden i et glas med skruelåg og ryst den godt sammen. Sæt den køligt ca. 1 time, mens den trækker smag. Den kan også stå et par timer. Ryst igen marinaden sammen og smag til med appelsinsaft, lime og akaciehonning. Marinaden er kraftig i smagen, men skal ikke være alt for sød. Ingefærsmagen skal gå igennem, så måske mere ingefær.

Ryst igen marinaden sammen og dæk bunden af 4 store tallerkner med et tyndt lag af den gyldne marinade. Store lakseskiver deles, men resten skal være hele. Læg dem bredt ud på tallerknerne med et lille hul midt på tallerkenen. Drys lidt peber på lakseskiverne. Dryp og pensl så med noget af marinaden. Dæk tallerknerne med plastfolie, og sæt dem koldt ca. 1 time.

Læg ca. 1 tsk. hakkede rødløg i hullet midt på tallerkenen og drys lidt salt og løg på skiverne, kun lidt. Drys med klippet purløg. Sæt resten af marinaden på bordet i en lille kande og server brød og evt. smør til.





karakterer:
Opskriften er vist 7950 gange,
og udskrevet 154 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu