Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lækre varme hveder

Lækre varme hveder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : maja

Indsendt :


Lækre varme hveder, billede 4 Lækre varme hveder, billede 1 Lækre varme hveder, billede 2 Lækre varme hveder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.25 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
325 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
lun mælken.
hæld den i en røreskål og udrør gæren.
tilsæt æg salt kardemomme og sukker, tilsæt melet lidt efter lidt(behold lidt af melet).
ælt dejen sammen med en gryde ske til den er let og smidig.
lad den hæve i ca ½ time.

tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem.
form dejen til små bolde.
sæt dem på en bage plade og lad dem hæve i ca 2 min.

pensl dem og stik dem i ovnen i ca 20 min ved 200.
lad dem kølle af, flæk dem og sæt dem øverst i ovnen i va 1½ min ved 200 grader C


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 19059 gange,
og udskrevet 274 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6178 (1471 kcal)
KJ pr. stk. 772 (183 kcal)
Vægt ialt 663 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 931 KJ (221 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 40.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2013-04-27 11:53:17
For at få den typiske firkantede hvedeknop har vi bagt dem i sandkageforme, og vi hævede dem 45 minutter i stedet for 2 min, tror de 2 min er en skrivefejl. Men det minder nu mest en thebolle i konsistensen.