Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fastelavnsboller af hjemmelavet butterdej

Fastelavnsboller af hjemmelavet butterdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ?

Indsendt af : Tina Sejersbøll

Indsendt :

Fastelavnsboller af hjemmelavet butterdej, billede 4 Fastelavnsboller af hjemmelavet butterdej, billede 1 Fastelavnsboller af hjemmelavet butterdej, billede 2 Fastelavnsboller af hjemmelavet butterdej, billede 3
Fotograf: Tina Sejersbøll  

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
50 g.gær
1 æg
1 spsk.sukker
1 tsk.kardemomme
500 g.hvedemel
400 g.margarine
 
 Creme:
4 æggeblommer
60 g.sukker
40 g.hvedemel
7.5 dl.mælk
 


Opskrift:

Mælk, gær, kardemomme, æg, sukker røres sammen og blandes med noget af melet til en klistret masse, som æltes sammen med resten af melet til en god dej.
-Udrulles til en ½-1 cm tyk plade
-Læg al margarinen på 2/3 af dejen og fold dejen, så 3.delen uden margarine kommer i midten.
-Rul til plade igen.
-Fold dejen yderligere 2-3 gange og rul ud til en plade hver gang.
-Efter sidste udrulning til plade lader du den ligge og hæve i 1-1½ time.
Kagecremen:
Mel, sukker og æggeblommer piskes til en tyk masse.
Mælken koges op og piskes i æggemassen lidt efter lidt.
Det hele hældes tilbage i gryden og det varmes uden at koge og under konstant omrøring, så bliver det tykt til sidst. Hvis massen skulle "nægte" at tyknes, spæder du til med mel og pisker, som når du jævner en sovs, så skal den nok blive tyk. -Stilles til afkøling mens dejen hæver videre.
-Skær den hævede dej-plade ud i ca. 10 x 10 cm store firkanter.
-Læg ca. 1 spsk. creme på hver firkant evt. + lidt syltetøj
-Firkanterne tages i hvert hjørne og samles ved at mase kanterne sammen. Sørg for at samlingen er tæt.
-Læg dem på bagepladen med samlingerne nederst.
-Bages ved 225˚ varmluft i 7-8 minutter, til de er pænt gyldne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 23474 gange,
og udskrevet 243 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

John  -  2018-03-28 10:57:17
Ej! Margarine i butterdej??? Smør! Altid smør!


Tina Sejersbøll  -  2011-03-27 14:45:28
Pynten: Det er alm. glasur, der er oven på dem på billedet. De tre stk., der er billede af, er af en anden portion end de nederste billeder. I de tre havde jeg 1.creme+hindbærmarmelade 2.creme+sveskegrød 3.KUN creme. 1 fik hvid glasur med en lille klat hindbærmarmelade på, 2 fik hvid glasur med en lille klat sveskegrød på, 3 den brune glasur puttede jeg på dem KUN med creme indeni. Vent med at lægge den lille klat grød/marmelade på til glasuren er tør, ellers blatter den ud, som det kan ses, det gjorde for mig første gang, jeg prøvede det.


Tina Sejersbøll  -  2011-03-06 23:26:14
Pynten: Det er alm. glasur, der er oven på dem på billedet. De tre stk., der er billede af, er af en anden portion end de nederste billeder. I de tre havde jeg 1.creme+hindbærmarmelade 2.creme+sveskegrød 3.KUN creme. 1 fik hvid glasur med en lille klat hindbærmarmelade på, 2 fik hvid glasur med en lille klat sveskegrød på, 3 den brune glasur puttede jeg på dem KUN med creme indeni. Vent med at lægge den lille klat grød/marmelade på til glasuren er tør, ellers blatter den ud, som det kan ses, det gjorde for mig første gang, jeg prøvede det.


Eva  -  2011-02-19 18:42:05
Hvad er det ovenpå? Og må man få opskriften til det også?? ^^ Hilsen Eva