Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Laks med rejer

Laks med rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Laks med rejer, billede 4 Laks med rejer, billede 1 Laks med rejer, billede 2 Laks med rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Rejer uden skal, kogte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Hollandaise:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
0.5 tsk. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
   


Opskrift:

Laksestykkerne fordeles i et smurt fad. Hæld lidt citronsaft over stykkerne. Hæld lidt hvidvin i fadet og drys med lidt salt og peber. Dæk fadet med folie og stil det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Hak løget fint. Steg løgene klare og tilsæt rejer.

Hollandaise:
Smelt smørret i en gryde. I en anden gryde piskes æggeblommer, citronsaft og hvidvin over svag varme til det tykner. De afklarede smør tilsættes under konstant piskning. Smag til med salt og peber.

Server laksen med løg, rejer, hollandaise, kogte kartofler og masser af dild.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (12 stemmer)

Opskriften er vist 74396 gange,
og udskrevet 1954 gange.


Energi:
KJ total 16131 (3840 kcal)
KJ pr. Pers. 4032 (960 kcal)
Vægt ialt 1556 gram
Vægt pr. Pers. 389 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1036 KJ (246 kcal)
Protein 12.7 gram
Fedt 21.1 gram
Kulhydrat 1.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2008-05-27 14:12:34
Lækkert! gæsterne var glade!


Jette olsen  -  2008-03-08 16:12:39
kanon lækker ret, den vil ofte komme på menu planen her i huset. Et godt tip: Æblejuice i stedet for hvidvin, det er lige så godt. Ideen har jeg fået af en kok.


Danny T Sørensen  -  2007-12-09 04:11:41
Super lækkert