Laksesylte med urter og persillefløde

Laksesylte med urter og persillefløde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Sylte:
400 g.fersk laks
5 dl.fiskefond
2 dl.hvidvin
2 spsk.hvidvinseddike
200 g.skalotteløg
5 Peberkorn, sorte
4-5 Husblas, blade (udblødt i koldt vand)
 Salt
 
 Urter:
250 g.gulerødder
250 g.selleri
250 g.rødbeder
250 g.fennikel
1 fedhvidløg
5 spsk.olivenolie
 
 Persillefløde:
1.5 dl.piskefløde
0.5 bundtpersille
 Salt
 peber
 Lidt citronsaft
 
Opskrift:
Skalotteløgene pilles og skæres i tynde både, fra top til rod. Fiskefond, hvidvin, vineddike, skalotteløg og peberkorn koges op. Laksen pocheres (koges forsigtigt) i denne lage, husk at fjerne eventuel skum fra laksen under kogningen, således at fonden holdes klar. Når laksestykkerne er færdige (den skal virke fast) tages de op, og lagen sigtes, gerne igennem et fugtigt klæde. Skalotteløgene tages op fra klædet og gemmes, resten kasseres. Den sigtede lage smages til med salt og tilsættes nu den udblødte husblas under omrøring.

I en foliebakke hældes et tyndt lag lage, formen stilles i fryseren et øjeblik indtil lagen er stivnet, herefter lægges der ét lag kolde laksestykker i foliebakken og derefter ét lag med skalotteløg herefter lægges igen ét lag laksestykker, og til sidst sluttes af med skalotteløgene. Sylten stilles nu i køleskabet og stivner.

Pressede urter:
Urterne skrælles og skæres i tændstikstørrelse, urterne steges let i olie tilsat et knust hvidløgsfed. Urterne sauteres (tilberedes uden at få farve) indtil de er færdige. Urterne presses i små runde forme og stilles på et sugende underlag (papirserviet eller køkkenrulle) for at fjerne overskydende olie. Urterne køles af og inden anretningen presses de en ekstra gang. Urterne kan serveres både kolde eller varme.

Persillefløde:
Piskefløden koges op og tilsættes den skyllede og plukkede persille, blendes med stavblender og smages til med salt, peber og lidt citronsaft. Persille-fløden kan som de pressede urter serveres varm eller kold.

Anretning:
Sylten skæres i skiver (med en tynd og skarp kniv), anrettes med urtene vendt ud på tallerkenen og der hældes en spiseskefuld persillefløde på tallerkenen.

karakterer:
Opskriften er vist 15807 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu