Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sojalaks med baconkartofler

Sojalaks med baconkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Sojalaks med baconkartofler, billede 4 Sojalaks med baconkartofler, billede 1 Sojalaks med baconkartofler, billede 2 Sojalaks med baconkartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
3 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
3 tsk. Sennepspulver
1 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber. hvid
   
4 Laksesteak 1 laksesteak vejer ca. 200 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
3 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   


Opskrift:

Kartofler skrælles og koges møre i vand.

Porrer renses og snittes i tynde ringe. Smør smeltes i en gryde, og porrer tilsættes. Svitses i et par min. under omrøring. Fløden tilsættes, og låget lægges på gryden. Koges ved svag varme i ca. 5 min. Smages til med salt og peber.

Vandet hældes fra kartoflerne og de moses.
Bacon klippes i små stykker med en saks. Sennepspulver røres ud i mælk og blandes i mosen sammen med bacon, hakket persille, porrestuvning, salt og peber.

Kartoffelmosen hældes i et smurt ovnfast fad og bages i ca. 45 min. ved 200 grader C alm. ovn.

Laksen krydres med peber og steges i lidt olie på en pande i 3-4 min. på hver side. Citronsaft og sojasauce hældes over laksen. Serveres straks pyntet med dild kviste.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 20678 gange,
og udskrevet 431 gange.


Energi:
KJ total 15289 (3640 kcal)
KJ pr. Pers. 3822 (910 kcal)
Vægt ialt 3094 gram
Vægt pr. Pers. 773 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 494 KJ (117 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gerda  -  2019-04-10 17:42:49
Rigtig godt


Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Baconkartoflerne er en stor gevinst for laksen. Denne opskrift skal gemmes.