Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Teboller med danskvand

Teboller med danskvand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej/Ja

Indsendt af : Lundebaby

Indsendt :





Ingredienser:
75 g.smør eller margarine
1 dl.dansk vand (Apollinaris)
35 g.gær
2 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
2 æg (det ene er til at pensle bollerne med)
5 dl.hvedemel eller hvad man nu synes
 


Opskrift:

Fedtstoffet smeltes (smøret) og hældes i en skål, dansk vand tilsættes og gæren røres ud deri. Sukker, salt, æg (kun det ene) røres i. Melet slås i dejen og der gemmes lidt til at lægge ud på bordet, og så tages dejen ud på bordet og den æltes blødt, eller bliver bollerne hårde.
Dejen hæver 30 minutter. Når dejen har hævet skæres der 12 stykker ud eller hvad man synes og dem former man til boller, derefter hæver bollerne 20 minutter på bageplade med viskestykke eller serviet på. Når de har hævet i 20 minutter, skulle de meget gerne være dejlig store, og så pensles de med det sidste æg, og sættes ved 225° C i midten af ovnen i 10-12 minutters tid.

Tips:

Fryseegnet: Nej jeg synes ikke man skal gøre det, da jeg selv har prøvet og de blev så hårde og kedelige af det, så disse boller spises næsten efter de er blevet lavet. Ja, Altså mange smider dem i fryseren, og det gør jeg også selv, men lige dem her er ikke så gode hvis man tager dem op og optøer eller de kommer i mikro ovnen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 12358 gange,
og udskrevet 115 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu