Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kanelstjerne

Kanelstjerne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Kanelstjerne, billede 4 Kanelstjerne, billede 1 Kanelstjerne, billede 2 Kanelstjerne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Remonce:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
170 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
150 gram Ren rå marcipan
4 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Gæren udrøres i den lunede mælk.

Sukker og æg tilsættes.Mel og salt blandes og tilsættes gradvist sammen med Lurpak Smør.

Dejen æltes godt og stilles til hævning et lunt sted med et fugtigt klæde over i 25 minutter.

Dejen slåes ned og deles i 2 stykker og rulles ud i 2 ens cirkler.

Fyldet blandes og smøres ud på den ene cirkel og den anden lægges oven på.

Så klipper man ( 16 klip ) hele vejen rundt ind mod midten som en sol med 2-3 cm mellemrum,vrider dejstrimlerne 2 gange rundt så det bliver til snurrer og derved opstår stjernemønstere.

Lad Kanelstjernen efterhæve lunt i 15 minutter. Bages midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 25 minutter.

Der røres en glasur af flormelis og kogende vand til en passende konsistens som smæres på den let afkølede kanelstjerne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 21651 gange,
og udskrevet 280 gange.


Energi:
KJ total 28152 (6702 kcal)
KJ pr. Pers. 3519 (837 kcal)
Vægt ialt 1972 gram
Vægt pr. Pers. 246 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1427 KJ (339 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 14.0 gram
Kulhydrat 48.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Maypia  -  2016-05-19 15:58:52
Mums kage.... Begejstring hos alle i familien. Laver den hel sikkert igen