Kanelstjerne
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Per K. Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren udrøres i den lunede mælk.
Sukker og æg tilsættes.Mel og salt blandes og tilsættes gradvist sammen med Lurpak Smør. Dejen æltes godt og stilles til hævning et lunt sted med et fugtigt klæde over i 25 minutter. Dejen slåes ned og deles i 2 stykker og rulles ud i 2 ens cirkler. Fyldet blandes og smøres ud på den ene cirkel og den anden lægges oven på. Så klipper man ( 16 klip ) hele vejen rundt ind mod midten som en sol med 2-3 cm mellemrum,vrider dejstrimlerne 2 gange rundt så det bliver til snurrer og derved opstår stjernemønstere. Lad Kanelstjernen efterhæve lunt i 15 minutter. Bages midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 25 minutter. Der røres en glasur af flormelis og kogende vand til en passende konsistens som smæres på den let afkølede kanelstjerne. |
|
Opskriften er vist 26502 gange,
og udskrevet 388 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Maypia - 2016-05-19 15:58:52 Mums kage.... Begejstring hos alle i familien. Laver den hel sikkert igen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne