Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Overflødighedshorn (mini)

Overflødighedshorn (mini), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 stk

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ??

Indsendt af : MoseGrisen

Indsendt :


Overflødighedshorn (mini), billede 4 Overflødighedshorn (mini), billede 1 Overflødighedshorn (mini), billede 2 Overflødighedshorn (mini), billede 3
Fotograf: MoseGrisen  

Ingredienser:
500 g.Ren rå marcipan (60%mandel)
250 g.Flormelis
1 æggehvide past.
 
 Glasur:
1 æggehvide past.
2-300 g.Flormelis
 
1 pladegod mørk chokolade
 


Opskrift:

Marcipan røres eller æltes med flormelis og pest. æggehvide. Den skal være jævn uden klumper og ikke for "blød".
-Lad gerne dejen ligge i køleskaet natten over.

Afmål stykker til ringe: se evt trekant illustration fra odense marcipan.
1 stk kugle af 5 gram.
1. pølse 10g og 5,5cm
2. pølse 15g og 6,5cm
3. pølse 20g og 7,5cm
4. pølse 25g og 8.5cm
5. pølse 30g og 9,5cm (Lav en ekstra af denne til "foden")
6. pølse 35g og 11cm
7. pølse 40g og 12cm
8. pølse 45g og 13cm
9. pølse 50g og 16cm
form hver pølse til en cigar -de skal dog fortsat have de angivne længde. Nr. 9 skal IKKE være cigarformet!!
Giv hver cigar et lilletryk på den side der vender ind mod sig selv så cigaren (hvis man skar den igennem) er trekantet.
Rejs et stykke op ad gangen så "spidsen" af trekanten er opad og form til en ring. Ringen skulle nu gerne være højere i den ene side. Dette gør at hornet vil bøge opad når man samler det. Sørg for at hver ring er så rund som muligt og at toppen af dem er så jævne som muligt -uden "fingerbuler".
Det ekstra stykke nr. 5. skal ikke lukkes, men blot være en hestesko.
Sættes på en bradepande beklædt med bagepapir og med en ekstra bradepande under bunden så de ikke bliver svedne.
Bages ved 220 grader i 8-10 min. De bliver pænest hvis man ikke bruger varmluft. Husk at de gerne skal være ret lyse.


Mens de køle af røres glasuren.
Pisk flormelis godt med æggehviden til konststensen er så tyk at man kan "tegne" i den med en ske.

Når ringene er kølet helt af, kommes glasuren i et kornet og sprøjtes på ringene.
Når glasuren er HELT tør (1-2 timer) samles hornet på fgl. måde.
Smelt en plade god, mørk chokolade i et vandbad.
Den største ring (den der ikke var cigarformet) smøres på bunden med det smeltede chokolade og stilles med bunden opad.
nr.8 limes ovenpå BUND MOD BUND
nr.7 smøres på bunden og limes ovenpå toppen af nr. 8.
nr. 6 smøres på bunden og lims ovenpå toppen af nr. 7.
osv osv
Sørg for at de høhe side af hver ring er oven på hinanden.
Når hornet ikke længere kan stå selv, "væltes" det og understøttes af RENE viskestykker.

Foden limes fadt på serveringsfadet og hornet limes derefter ovenpå det.

Den resterende masse bruges til at lave krasekage konfekt af ved at røre mere æggehvide i til den kan presses gennem en tylle i et kræmmerhus.
Sprøjt dem ud på en plade og pynt med hasselnød, pistacie eller cocktailbær og bag 8 mins tid. dyp bunden i chokolade når de er afkølede.

Lav evt chokoladepynt ved at sprøjte chokolade ud på en frysepose.

Server på fadet med kransekage konfekten ved.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 30315 gange,
og udskrevet 301 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

MoseGrisen  -  2011-12-30 22:13:38
Skift flormelis ud med 50g sukker og du har en mere fugtig og blød kage!!!