Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Laks i bananblade

Laks i bananblade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :





Ingredienser:
4 portionsstykker laks ca. 150 g pr stk.
1 pakkebananblade
 
 Marinade:
2 spsk.kokosmælk
2 spsk.thai fiskesauce
1/2 rød chili, fintsnittet
1 tsk.fintrevet frisk ingefær
4 kaffir limeblade
 


Tilbehør:
limebåde og kogte jasminris
Opskrift:

Blancher bananbladene ved at lægge dem i kogende vand 1 minut. Lad dem dryppe af og skær dem i 4 store kvadrater. Skær evt. fisken ud i store tern og læg den i marinade. Lad den trække 10 min. Tag fisken op af marinaden, fordel den på bananbladskvadraterne og læg et kaffir limeblad øverst i hver pakke. Luk pakkerne ligesom en gavepakke. Bind om dem med køkkensnor eller luk med kødnåle. Grill pakkerne 10-15 minutter ved middel varme. Pas på, at bladene eller snoren ikke brænder. Pakkerne kan også dampes i ovnen eller i wokken med et låg på. Læg dem i så fald på en bambus- eller stål-rist og hæld lidt vand i bunden af wokken. Ved servering lægges pakkerne på et fad og åbnes. De serveres sammen med ris og limefrugt og evt. en salat.

Bananblade kan købes friske hos asiatiske købmænd.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9454 gange,
og udskrevet 141 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Eva madsen  -  2010-09-02 21:53:45
Jeg kunne ikke finde bananblade, så jeg brugte med stor succes bananskræller.