Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rigtige flødekarameller

Rigtige flødekarameller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 56 stk.

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Rokkeq

Indsendt :




Ingredienser:
5 dl.piskefløde 38%
250 g.sukker
125 g.glukose (glukose sirup fås i velassorterede supermarkeder eller apoteket)
 


Opskrift:

Alle ingredienserne koges indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende (ca. 3 ½ time).
Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er først færdig kogt, når den er gylden og slipper grydens bund. Det tager lang tid, ved jævn god varme. Tjek med et sukker termometer. Karamellen skal minimum være 135 grader, men vigtigst af alt, være mørk gylden, tyk og sej.

Gryden tages af varmen. Afsæt gerne en lille prøve på køkkenbordet når du har en fornemmelse af, at karamellen er færdig kogt. Du vil da hurtigt kunne vurdere, om karamelmassen vil blive for blød i konsistensen & derved skal koges mere.

Karamellen hældes op i en beholder 18 X 18 centimeter der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg ligeledes et stykke olieret bagepapir på som top.

Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag - alternativt køleskab i 4 - 5 timer :
Udskæres i 6 X 9 i alt 56 stk.
Stykkerne indpakkes enkeltvis i stykker af cellofan.




Tips:

Man skal have tålmodighed, men den er det hele værd. HUSK at det er vigtigt at karamellen slipper i bunden og er tyktflydende, ellers bliver den alt for blød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)

Opskriften er vist 8532 gange,
og udskrevet 63 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Combardu  -  2013-12-18 19:15:44
3½ T I M E er rigtig lang tid. 135 grader er en rigtig høj temperatur. Når jeg laver BLØDE karameller koger jeg til 122-123 grader!


TS  -  2012-11-29 20:35:01
Norring har du fuldt opskriften til punkt og prikke? :)


Norring  -  2012-06-20 11:59:05
Har prøvet den her opskrift..... Men hvorfor bliver hårdt som sten? Ved ikke lige hvad der er gået galt....


TS  -  2011-01-27 18:23:57
De er super lækre, kan varmt anbefale dem, tættere på ægte flødekarameller kan man vist ikke komme.. Vil helt klar lave dem igen og folk er helt pjattet med dem <3