Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Laksetatar

Laksetatar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Tatar - Tartar

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Laksetatar, billede 4 Laksetatar, billede 1 Laksetatar, billede 2 Laksetatar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
100 gram Lakserogn
2 tsk. Dijonsennep, grov 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 spsk. Krydderurter
   


Opskrift:

Befri laksen for evt. ben og skind. Hak den gennem de fine huller på kødhakkeren. Har du en foodprocessor kan den med fordel benyttes i stedet for. Rør så farsen forsigtigt med de finthakkede løg, sennep og den rengjorte rogn. Smag til med salt, peber, olie og ca. halvdelen af de hakkede krydderurter efter eget valg .

Pisk creme fraiche med håndmixeren til en konsistens næsten som smør. Tilsæt salt, peber, citronsaft og resten af de hakkede krydderurter. Vend dem forsigtigt sammen. Opbevares på køl.

Fordel nu laksemassen i et tyndt lag på kolde frokosttallerkner, så den dækker bunden. Form så en lille kugle af creme fraichen med en varm ske. Pynt med dildkviste eller andet.

Anretning:
Pynt evt. laksetataren med lidt små salater, og server ristet toastbrød eller hjemmebagt brød til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (6 stemmer)

Opskriften er vist 61217 gange,
og udskrevet 1232 gange.


Energi:
KJ total 8818 (2099 kcal)
KJ pr. Pers. 2204 (524 kcal)
Vægt ialt 835 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1056 KJ (251 kcal)
Protein 13.9 gram
Fedt 21.1 gram
Kulhydrat 2.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2012-09-13 14:36:18
Der kan experimenteres lidt med blandingen her, for når krydderurterne kommer i blandingen bliver den mørkere og ikke så pæn i farven som inden, så måske alle krydderurterne skal i creme fraichen. Eller også kan creme fraicen kommes i også, så får den faktisk lidt af den røde farve tilbage, specielt rognen bliver meget flot og synlig.


Per  -  2012-09-13 14:33:59
Vi brugte nu rå laks, og det smagte dejligt, rimmet laks kan også bruges. Hvis du ikke kan finde lakserogn så prøv og kig efter ørrederogn.


Kirsten  -  2011-11-14 09:45:13
Da det er røget laks man bruger til laksetatar er det ikke nødvendigt med frysning - ellers korrekt. Det fremgår heller ikke af opskriften her, at det er røget laks, men det er da det, man "normalt" bruger. Lakserogn kan købes i ethvert velassorteret supermarked. På glas og er som regel placeret ved siden af kaviar og lign. på køl.


Per Stryger  -  2010-12-01 17:41:48
Hvis fisken skal spises rå SKAL den fryses i 1 døgn inden den spises.


Plet  -  2010-04-21 18:07:18
Hvor køber man lakserogn henne er der nogen der ved det? Skal fisk ikke først fryses når man spiser det rå.