Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sylte af ribbensteg

Sylte af ribbensteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Grisehandlerens søn

Indsendt :





Ingredienser:
2 stk.ribbenstege a' ca. 1.25 kg. (ialt 2.5 kg)
50 hele peberkorn
10 laurbærblade
1.5 løg (skal koges med i gryden)
1.5 spsk.salt
 
 Senere skal bruges 2½ løg i småtern (rå) samt knust peber
 


Opskrift:

Skær sværen af ribbenstegene.
Skær sværen i skiver
Skær kødet i skiver
Læg kød og flæsk i en stor gryde og dæk det med vand
Lad det stå natten over
Dagen efter hældes vandet fra, og der hældes nyt på, så det lige dækker (så lidt så muligt)
Skær 1½ løg i både og kom dem i gryden sammen med laurbær og peberkorn samt salt.
Skum grundigt af samtidig med at det kommer i kog.
Herefter koges det det i 2-3 timer (det skal falde fra hinanden)
Tag kød og flæsk op og lad det køle af (flæsket skal ikke bruges, giv det til fuglene)
Suppen koges ind, så der er ca. 1 liter tilbage.
Si suppen så løg peberkorn og laurbærblade fjernes. (skal ikke bruges mere)
Lad suppen stå til den er stiv og skrab noget af det øverste lag fedt af (så bliver den fedtfattig)


Der skal bruges 2 forme a' 0,9 liter

Kødet findeles (al evt. brusk og ben fjernes)
Hvis der er meget fedt i stegen, fjernes det meste af det også)
Skær 2½ løg i fine tern
Kom kød og løgtern i foliebakken i lag (først kød så et lag løg samt stødt peber, så kød osv.)
Peber drysses på sammen med løgtern efter behag.
Når bakkerne er fyldt op trykkes det let sammen.
Suppen eller skyen om du vil varmes op igen og hældes over kødet stille og roligt så den når ned til bunden af foliebakken.
Fyld ikke for meget i (tryk kødet lidt inden du har dækket kødet med suppen)
Det skal kun lige dække kødet.
Tja, så lader du køleskabet klare resten.

Det behøver ikke stå i pres.
Bemærk: Der skal ikke bruges husblas.

Husk en god kniv, når den skal skæres ud, ellers falder den fra hinanden!!!

Tips:

Serveres traditionelt med rugbrød rødbeder og stærk sennep. Denne sylte er fedtfattig men smager fantastisk og hænger sammen hvis følger opskriften .




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)

Opskriften er vist 9301 gange,
og udskrevet 170 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu