Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Laks med grøntsager

Laks med grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Laks med grøntsager, billede 4 Laks med grøntsager, billede 1 Laks med grøntsager, billede 2 Laks med grøntsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.Grønne bønner
250 g.cherrytomater
1 bdt.basilikum, frisk
25 sorte oliven med sten
 lidtolivenolie
800 g.laksefilet uden skind
1 citron saft heraf
 evt.ansjoser
 
 Aioli:
1 æggeblomme
1 dl.olivenolie
1 tsk.sennep
0.5 fedhvidløg
0.25 bdt.basilikum
 citronsaft
 salt
 peber
 
Opskrift:
Bønnerne nippes og blancheres i kogende, saltet vand. De større tomater skæres igennem. Olivenerne udstenes. Når bønnerne er klar, hældes vandet fra. De blandes med tomater og oliven i en skål og krydres med basilikum. Derpå hældes olivenolie på. Lad det stå og trække.

Hæld olie og lidt salt i bunden af en bradepande. Læg laksefileter og grøntsagsblandingen i. Læg ansjoser oven på grøntsagerne og pres lidt citronsaft over laksen. Retten krydres med havsalt og lidt peber. Stegetid: 8-12 minutter afhængig af laksefileterne.

BASILIKUM-AÏOLI
Æggeblomme og olie røres forsigtigt sammen, så mayonnaisen ikke skiller. En god spiseskefuld sennep tilsættes. Hvidløg pureres i en morter sammen med salt og basilikum og blandes i mayonnaisen. Til sidst krydres med citronsaft, salt og peber.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 36275 gange,
og udskrevet 393 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2014-06-18 22:54:14
Skal have noget længere end 8-12 minutter, vi gav den 25 minutter i alm. ovn ved 200 grader C.