Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gløgg DeLuxe

Gløgg DeLuxe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 Pers.

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Diverse varme drikke

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :





Ingredienser:
1 l.mørk sirup
5 l.vand
3 l.rødvin
3 l.appelsinjuice
50 g.kanel i hele stænger
50 g.kardemomme
50 g.hele nelliker
1.5 kg.brun farin
 


Opskrift:

Alle ingredienserne bringes i kog.
Lad det simre i 4 timer, eller indtil det er reduceret til ca. det halve.
De ca. 6 liter er den essens, som du laver din gløgg af, når du vil servere et glas.
Tag en mængde essens og tilsæt lige så meget rødvin - altså 1:1
Varm gløggen op, men undgå at få den helt op at koge.
Glassene tilsættes rom-marinerede rosiner og mandelflager, og den varme gløgg hældes over, hvorefter drikken serveres.

Tips:

Lav dine egne varianter af spiritus-marinerede tilbehør til gløggen, men her er nogle forslag til opskriften: 1. lage: 5 dl portvin 3 kanelstænger 75 g honningsyltede tranebær 2. lage: 5 dl gran marnier 100 g syltet mini orange 5 stjerneanis 3. lage: 5 dl Hansen rom 100 g lyse jumbo rosiner 1 mexicansk vaniljestang 4. lage: 5 dl blåbær snaps 75 g mandler 10 hele kardemommefrø Da gløgg-essensen ender med at give 12 liter færdig gløgg, kan du hælde de 6 liter gløggessens på flasker, der ca. indeholder 7 dl. - så er det bare at tage en vinflaske for hver gløggessens du skal bruge. Overvej også at bruge resultatet som en alternativ værtindegave.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7691 gange,
og udskrevet 73 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-12-15 12:48:22
;-)tak for opskriften


Yogi  -  2010-12-28 14:18:59
Gløgg-essensen kan konserveres med 2 tsk. atamon til 4 liter essens. Jeg ved ikke, hvad holdbarheden bliver, men husk at essensen ikke må være 100 grader, når atamonen tilsættes.