Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gulerodssuppe med karry

Gulerodssuppe med karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : pw

Indsendt :





Ingredienser:
1000 g.gulerødder
250 g.kartofler
6 spsk.olivenolie
 karry efter smag
2-3 fedhvidløg
1 stort rødløg
5 cl.lime- eller citronsaft
 skallen af 1 lime eller ½ citron
2 håndfulde hakket persille
 evt.hakket frisk chili efter smag
 evt.et skvæt yoghurt naturel
 


Opskrift:

Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog i ca. 40 min. i ikke for meget vand tilsat salt, til de er godt møre. Hæld ikke vandet fra; men mos grøntsagerne til en tyk suppe med en stavblender.

Svits hvidløg og karry efter smag i olien, tilsæt de hakkede løg og svits, til de er blanke. Hæld de mosede grøntsager i og tilsæt vand og bouillon til en passende konsistens opnås. Tilsæt endelig saft og skal af lime eller citron og smag til med salt. Lad koge i ca. 10 minutter. Sluk og rør evt. et skvæt yoghurt naturel i for en cremet konsistens. Ved servering drysses hakket persille på hver portion.

Tips:

Hvis karryen ikke er stærk nok, kan der tilsættes hakket frisk chili under den sidste kogning. Jo kortere tid, den koger med, jo stærkere smag. Hvis man spiser groft brød eller let ristede tortillas til, kan suppen gøre det ud for en hovedret.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 11738 gange,
og udskrevet 226 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-03-27 19:24:58
Denne suppe er super god! Jeg brugte dog også ingefær, som gav en lækker smag :)