Gulerodssuppe med karry

Gulerodssuppe med karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : pw

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.gulerødder
250 g.kartofler
6 spsk.olivenolie
 karry efter smag
2-3 fedhvidløg
1 stort rødløg
5 cl.lime- eller citronsaft
 skallen af 1 lime eller ½ citron
2 håndfulde hakket persille
 evt.hakket frisk chili efter smag
 evt.et skvæt yoghurt naturel
 
Opskrift:
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog i ca. 40 min. i ikke for meget vand tilsat salt, til de er godt møre. Hæld ikke vandet fra; men mos grøntsagerne til en tyk suppe med en stavblender.

Svits hvidløg og karry efter smag i olien, tilsæt de hakkede løg og svits, til de er blanke. Hæld de mosede grøntsager i og tilsæt vand og bouillon til en passende konsistens opnås. Tilsæt endelig saft og skal af lime eller citron og smag til med salt. Lad koge i ca. 10 minutter. Sluk og rør evt. et skvæt yoghurt naturel i for en cremet konsistens. Ved servering drysses hakket persille på hver portion.

Tips:

Hvis karryen ikke er stærk nok, kan der tilsættes hakket frisk chili under den sidste kogning. Jo kortere tid, den koger med, jo stærkere smag. Hvis man spiser groft brød eller let ristede tortillas til, kan suppen gøre det ud for en hovedret.





karakterer:
Opskriften er vist 13467 gange,
og udskrevet 304 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-27 19:24:58
Denne suppe er super god! Jeg brugte dog også ingefær, som gav en lækker smag :)