Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Laks med pasta

Laks med pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Laks med pasta, billede 4 Laks med pasta, billede 1 Laks med pasta, billede 2 Laks med pasta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Båndpasta, frisk grøn
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
5 dl. Hvid mælkesauce 4% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Hvid mælkesauce er også det som heder Bechamelsovs.

1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Tilbehør:
25 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Kog den friske pasta efter anvisningen på emballagen.

Skær imens fiskekødet i tern (ca. 2 x 2 cm). Bring GrundSauce i kog i en tykbundet gryde. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt citronsaft, dild, salt og peber. Sluk for varmen. Vend forsigtigt laksen i og læg låg på gryden. Lad fisken trække i ca. 4 min., til den er fast og lyserød. Smag saucen til.

Ved serveringen:
Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Server med et drys revet parmesan og pynt af dild.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (11 stemmer)

Opskriften er vist 100807 gange,
og udskrevet 1604 gange.


Energi:
KJ total 9366 (2230 kcal)
KJ pr. Pers. 2341 (557 kcal)
Vægt ialt 1830 gram
Vægt pr. Pers. 457 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 511 KJ (121 kcal)
Protein 12.7 gram
Fedt 6.6 gram
Kulhydrat 17.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Natasha  -  2015-04-20 14:04:58
Lyder godt! Vil lave senere! Grundsovsen er det bare den der hvid mælkesauce/bechamel sauce??


Christine  -  2013-09-09 12:59:42
Helt sikkert noget der skal prøves!


Christina  -  2012-04-17 21:10:16
Min kæreste og jeg spiser ca. 400g frisk pasta, når der ikke er særlig meget tilbehør, som fx lige netop som ved denne ret. Pipfugle mængder må derfor forbeholdes for pensionister og børn. ;P


Inge V.  -  2011-07-02 18:59:11
Pastamængden, der er angiver i opskriften, er korrekt. Normalt beregnes 125 - 150 g frisk pasta pr. person. Ikke 1 kg til 4 personer, som er foreslået i en kommentar.


maria  -  2009-11-16 21:26:24
lyder super lækkert, laver det hurtigst muligt!


mejse  -  2009-02-07 07:59:17
dette er en rigtig let og lækker ret. jeg tilsætter også lidt rejer eller krebsehaler i saucen, sammen med laksen. syntes vi herhjemme smager godt.


Lene og Jonas  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis retten laves til 4 voksne skal der beregnes ca. 1000 g pasta