Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbærmedalje

Jordbærmedalje, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Medaljer

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
150 g.hvedemel
100 g.smør
50 g.sukker
2-3 spsk.fløde eller 1 æggeblomme
 
 Creme:
2.5 dl.fløde (13%)
0.5 vanillestang
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
1 spsk.majsstivelse
250 g.friske jordbær
 
 Endvidere:
 flormelis
 


Opskrift:

Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt fløde eller æggeblomme og saml dejen. Rul den ud til to runde plader. Prik dem med en gaffel og bag dem ved 175ºC i ca. 10 min. Lad dem svale. Creme: Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i. Hæld koghed fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag gryden fra varmen og lad cremen svale. Fisk vaniljen op. Skær de fleste af jordbærrene i skiver og vend dem i den helt kolde creme. Læg medaljen sammen med jordbærcreme. Drys med flormelis og pynt med hele jordbær.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3154 gange,
og udskrevet 24 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2009-07-28 21:14:09
Halløjsa... Opskriften er fra 'Karolines Køkken - 5' - udgivet i 1992. :-) Den bliver ekstra lækker, hvis en del af spinaten erstattes med rejer. Jeg kommer gerne lidt rød peber i strimler ved (Den må gerne blancheres først). - Evt. en smule rødløg med i mixeren. Husk at dejen skal dække rundt om fyldet. Det giver ekstra fasthed. Den er fryseegnet - max 2.mdr. God fornøjelse. Ps.: 1 time 10 min er ok - ingen varmluft, da pateen derved tørrer ind. Husk at dække over med folie !!!


Lis  -  0000-00-00 00:00:00
bagetid 1 time og 10 min ved 150 grader


Lis  -  0000-00-00 00:00:00
Hvorlænge skal den stå i ovnen og ved hvilken temp.?


Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
ingen ovntemperatur og ingen bagetid