Valentinsdagskage (Hjertekage)

Valentinsdagskage (Hjertekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Babygirldontcry

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
200 g.æbler (revet)
2 æg
150 g.sukker
0.5 vaniljestang (eller 1 tsk)
 Lidtcitronskal (fint revet)
150 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 Meget lidt salt
1 dl.olie + lidt olie til formen
100 g.hindbærsyltetøj
 
 Overtræk:
200 g.ren marcipan
1-2 tsk/spsk.eddikelage fra syltede rødbeder
 
 Drys:
 Flormelis
 
Opskrift:
Pisk æg og sukker og kornene fra vanilje (eller vaniljesukker) i ca. 10 min. med en håndmikser, eller til det er skummende. Tilsæt citronskal.

Bland mel med bagepulver og salt i en anden skål, og drys det igennem en si i æggeskummet. Vend derefter revet æble og olie i dejen. Fyld straks dejen i en smurt hjerteform (eller anden form).

Sæt kagen i en 175 grader varm ovn. Bages ca. i 40 min. Prøv om kagen er bagt ved at stikke et træspid i kagen - der må ikke være rå dej på.

Afkøl den bagte kage og tage den ud af formen, mens den endnu er lun. Sæt kagen på et fad.

Smør syltetøj i et jævnt lag på toppen.

Marcipanhjerte:
Ælt marcipanen igennem med lidt rødt eddikelage til en passende lyserød farve. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir.

Læg hjertekageformen ovenpå og skær rundt i kanten til et hjerte. Læg marcipanhjertet på toppen af kagen og drys med en anelse flormelis igennem en si lige inden servering.

Tips:

Små hjerter:
Kagen kan laves uden syltetøj og overtræk. Tilsæt evt. 50 gram ekstra sukker i dejen. Fyld den i 6-8 små portionsforme i hjertefacon f.eks. silikoneforme eller ovnfaste forme. Bag kagerne i midten af en 175 grader varm ovn i ca. 25 min.


karakterer:
Opskriften er vist 7221 gange,
og udskrevet 97 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne kyndi  -  2015-12-11 12:19:30
Den smager såååå godt