Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Luciabrød IIII

Luciabrød IIII, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 25 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : MissGammelgaard

Indsendt :





Ingredienser:
75 g.smør
2.5 dl.mælk
25 g.gær
1 tsk.safrantråde
1 tsk.sukker
1 spsk.kogende vand
1 æg
5 spsk.sukker
500 g.hvedemel
 
 rosiner til pynt
 sammenpisket æg til pensling
 


Opskrift:

Smelt smørret over svag varme. Bland mælken i og udrør gæren i blandingen når den er lunken. Lad safran trække med 1 tsk. sukker i det kogende vand i 2 timer. Kom det i mælkeblandingen. Tilsæt æg og sukker og pisk let. Kom melet i og ælt, til dejen bliver glat (jo mere der æltes jo bedre bliver dejen, regn derfor med æltning på ca. 15-20min). Lad dejen hæve i 1/2 time. Slå dejen ned og ælt igen i ca. 15min. Del den i flere stykker og tril den til fingertykke pølser. Pølserne kan formes og snos til små dekorative figurer, og pyntes med rosiner. Lad brødene efterhæve på pladen i ca. 20 min.
Pensl med sammenpisket æg, og bag brødene ved 250 grader i ca. 15 min.

Tips:

Luciabrød spises i Sverige den 13. december -gerne med gløg til. Denne tradition skyldes Skt. Lucia der bragte de kristne mad, da de blev forfulgt i Italien i Oldtiden.


hvis man ikke er meget for rosiner, kan disse undlades og erstattes med tranebær eller kandiserede mandler.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2820 gange,
og udskrevet 24 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu