Kajkage

Kajkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : dennis

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 lagkage bunde
 abrikos- hindbær eller jordbærmarmelade
 
 Smørcreme:
500 g.smør
5.66 dl.flormelis (sigtet)
5 tsk.mælk
 rød frugtfarve
 vanille- eller jordbæressens
 
30 chokoladepastiller halverede
 
 Grøn marcipan (grøn glasur kan også bruges)
 
 slik til pynt (fx lakridskonfekt)
 Evt.rød marcipan til tunger
 
Opskrift:
Med en ca. 5 cm udstikker udstikker du lagkagebundene, undgå den mørke kant, stykkerne lægges sammen to og to med marmelade.

Smørret piskes i en mellemstor skål med en håndmixer, til det er glat. Tilsæt flormelis og mælk og bliv ved med at piske, til det er let og cremeagtigt. Farves med rød frugtfarve og smages til med vanille eller jordbæressens.


Fordel denne smørcreme på kagestykkerne, gem 1 spsk af smørcremen.

Cremen formes til en halvkugle over hver kagebund; glattes med en bredbladet kniv.

Sæt de halve chokoladepastiller (som ører) fast på siden af kagerne med resten af smørcremen. Sæt kagerne på en bakke; afkøles i køleskab i 2-3 timer, eller til de er faste.


Den grønne marcipan rulles - og stikkes ud, og formes over kagerne. Det nederste af bunden kan evt. dyppes i smeltet chokolade. Frøerne pyntes med lakridskonfekt som øjne og fødder. Skær forsigtigt en mund ud med en spids, skarp kniv.

Tips:

Øjnene kan også lave med en lille klat hvid glasur og bagefter med en lille bitte klat tempereret mørk chokolade som propil, - tungen kan evt. laves med lidt rød marcipan.





karakterer:
Opskriften er vist 10057 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-13 11:34:06
Jeg puttede nogle blendede jordbær i cremen, for at gi den lidt smag. Ellers synes jeg de var fine nok.