Pastelito de mil hojas (tusindbladskager)

Pastelito de mil hojas (tusindbladskager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Dej:
600 g.hvedemel
175 g.smør
1 knsp.Salt
2 tsk.Citronsaft
2 æggeblommer
2.5 dl.isvand
1.25 dl.smør
80 g.hvedemel
 
3.5 dl.kvædemarmelade
1.5 dl.muskatelvin
 
 Sukkerlage:
200 g.sukker
0.5 dl.vand
0.5 tsk.Vanilleekstrakt
 
 Olie eller fedt til friturestegning
 
Opskrift:
Dej:
Smulder mel, smør og salt i en skål og tilsæt citronsaft og æggeblomme. Kom det kolde vand i lidt af gangen og ælt dejen sammen til den er ensartet og smidig.

Læg et viskestykke over dejen og lad den hvile ½ time på et koldt sted. Rul den ud i en firkant, der er 80x80 cm. Pensl med et lag halvsmeltet smør på og strø lidt mel på. Jævn melet ud med håndfladen, så det opsuges af smørret. Læg dejen dobbelt. Smør og mel dejen som før og fold den sammen. Fortsæt til denen er 20x20 cm. Rul den da igen ud til den er 40x40 cm. Sørg for at dejen ikke hænger til bordet. Skær kanterne til med en kniv, så dejen er fuldstændig kvadratisk. Skær 36 stykker ud af den.

Rør kvædemarmelade op med vinen og læg 1 tsk. På hver af de 18 firkanter. Anbring de øvrige firkanter på skrå, så der dannes en stjerne med 8 spidser. Pres dejen godt sammen om fyldet og form dejen til blomster.

Sukkerlage:
Kog sukker og vand så længe at der dannes tråde af sukkeret når der dryppes lidt sukker ned i iskoldt vand. Tag gryden bort fra varmen og kom vanilleekstrakt i. Læg låg på og hold glasuren varm mens kagerne frituresteges.

Kogning:
Anvend 2 gryder til friturestegningen: Kom først et lag blomster i den ene gryde og når de begynder at svulme op, men før de bliver brune, flyttes de ved hjælp af en hulske over i en anden gryde hvor fedtstoffet er varmere. Lad dem dryppe af på flere lag fedtsugende husholdningspapir. Dyp dem i sukkerlagen og læg dem straks på serveringsfade.

Tips:

Disse pastelitos kan også anvendes fyldte med kød eller skaldyr og serveres som en lille forret. De skal naturligvis ikke glaseres.


karakterer:
Opskriften er vist 3372 gange,
og udskrevet 49 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu