Dolmeh - Iranske vinblad dolmades

Dolmeh - Iranske vinblad dolmades, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Iraninfo.dk

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
250 g.Friske vinblade
250 g.hakket oksekød
100 g.Basmatiris
250 g.friske persile - dild - mynte - stragon blanding
2 store Løg
 Olie
0.5 kopFriske lime juice
2 spsk.Tomat pure'
2 spsk.Sukker
 Salt
 Sort peber
 
Opskrift:
Svits hakket løg i olie med mellemvarme indtil de er gyldne. tilsæt det hakkede oksekød og brun det. tilsæt 1/2 kop vand, salt, peber og tomatpure, rør i gryden og bland det sammen indtil vandet/blandingen begynder at koge lad et simre indtil vandet er fordampet. Vask og hak urterne meget fin og svits det i et par minutter i lidt olie indtil de lige skifter farve til mørk grønne du skal røre i det med en grydeske så de ikke brænder på, husk at du ikke skal stege urterne for meget for så bliver de sprøde og mister smagen og bliver bitter.

Kom 2 kopper vand i kog i en lille gryde, tilsæt nu 1 tsk. salt og risen og kog risen kun indtil risen er begyndt at blive blød. Sigt vandet fra og lad risen blive afkølet langsomt.

Vask vinblade og læg dem flad i en gryde en efter en på hindanden hæld vand i gryde indtil toppen er dækket med vand, kom lidt salt i, kom det i kog og lad bladene koge i 1-2 minutter indtil bladene er ledt bløde. dræn vandet fra og lad bladene afkøles.

Nu blander man tilberedt afkølet kød, urter og risen sammen i en gryde, husk på at alle ingredienser er afkølet på dette tidspunkt.

Blad frisk presset limejuice, sukker, salt og peber sammen. kom det halve i fyld blandingen som er blevet forberedt før og bland fyldet med lime blandingen sammen igen.

Hæld 2-3 ske olie i bunden af en gryde, nu placeres 2-3 lag vin blade i bunden af gryden. tag 2 vinblade af gangen og læg forskudt dem ovenpå hindanden så de tilsammen dækker bladhullerne. læg lidt dolme fyld i midten af bladet og rul stramt siderne/bladspidserne sammen omkring fyldet. læg det i gryden og fortsat indtil alle bladene er rullet omkring fyld. de rullede dolme lægges i gryden en efter en (pakkes tæt sammen i gryden). Tilsæt nu olie og 1/2 glas kogt varmt vand til. Sæt låg på og kog i ca. 20-30 minutter med lav varme. Hvis nødvendig kom lidt mere vand på undervejs. Tilsæt resten af limejuice/sukker blanding til retten og lad det koge videre i yderligere 2-3 minuter.

De færdige dolme tages forsigtigt ud af gryden og placeres på in fad og er klar til servering. kan også nydes kolde.

Tips:

Dolme kan nydes både varmt og koldt. Brug mastokhiyar (Iransk Tzatziki) og iransk brød som tilbehør. Hvis du ikke har adgang til friske vinblade kan du købe dem konserveret i alle indvandrebutikker.


karakterer:
Opskriften er vist 10603 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-11-22 09:35:39
Den bedste man kan få lav det