Crepe Suzette

Crepe Suzette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : SaraMutter

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pandekager:
1 spsk.sukker
0.25 tsk.salt
125 g.hvedemel
2 dl.vand eller øl
1.25 dl.mælk
4 æg
2 spsk.olie
 
 Appelsinsauce 1 portion = 2 pandekager
2 spsk.mandelspliter eller flager
2-3 spsk.sukker
2-3 smør tern (2X2 cm)
2 cl.Grand Marnier
0.5 dl.appelsinjuice
0.5 tsk.citronsaft
1 knsp.appelsinskal
0.5 knsp.citronskal
2 cl.cognac
 
Opskrift:
Pandekager:
De tørre ingredienser røres jævnt med vand/øl og mælk. Æggeblommer og olie tilsættes, og dejen hviler i 30 minutter i køleskab. Herefter piskes æggehviderne stive og vendes i dejen.

Bag pandekagerne i smør.

Appelsinsauce:
Rist mandlerne let på en tør pande, og tag dem derefter af.
Fordel sukkeret på panden, når det næsten er karamelliseret skrues ned til halvt blus.
smørret kommes på panden når sukkeret er helt karamelliseret. Blusset skrues op igen og Grand Marnier hældes på og der flamberes.
Appelsinjuicen hældes på panden sammen med citronsaft, appelsin- og citronskal.
Der skrues ned for varmen, den første pandekage ligges på, der øses lidt appelsin sauce op på pandekagen, den foldes til halvstørrelse og derefter til kvart.
Dette gentages ved anden pandekage.
Når begge pandekager er foldet til kvarte, hældes cognac på og der flamberes (for anden gang)når der er flammer slukkes blusset.
Pandekagerne arrangeres på en tallerken og det ristede mandler drysses over.

Tips:

Der kan både bruges frisk el. karton juice. Mandlerne kan også drysses på lige før der flamberes for anden gang.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Crepes Suzette

karakterer:
Opskriften er vist 9001 gange,
og udskrevet 134 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu