frosset eller frisk spinat500 g. frosset eller frisk spinat
150
g.
daggammelt, afskorpet franskbrød150 g. daggammelt, afskorpet franskbrød
4
store
æg4 store æg
2 1/2
dl.
13% fløde2 1/2 dl. 13% fløde
salt salt
peber peber
evt. en anelse revet muskat evt. en anelse revet muskat
laksestrimler eller tynde skiver laks laksestrimler eller tynde skiver laks
Opskrift:
Frossen spinat optøes og vandet knuges af. Franskbrødet smuldres godt og blandes med fløden - spinaten kommes i -æggene deles i blomme og hvide, blommerne røres i spinatmassen, salt og evt. muskat røres i - hviderne piskes
stive og vendes forsigtigt i. Små runde ovnfaste forme smøres godt og spinaten hældes i. Formene sættes i ovnen i vandbad der går halvt op om formene og bag dem på den nederste rille ved ca. 175 gr. i ca. 30 min. Lad dem køle godt af. På et fad anrettes først laksestrimler eller skiver - herpå lægges en spinattop - over denne igen et lille stykke laks, der pyntes med en lille tot dild.
Der gives en dressing af lige dele kvark naturel og 9% syrnet fløde, der er rørt med knust hvidløg, salt og peber. Flutes er lækkert som tilbehør.
Spinattoppene er velegnet til at fryse -tø op og anret med laksen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(4 stemmer)
Opskriften er vist 12002 gange, og udskrevet 241 gange.
Kommentarer
Lone - 0000-00-00 00:00:00 Dejlig forret - laksen kan erstattes af røget svinemørbrad eller lignende
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider